איך מכינים ציר דגים?

קניתם פילה דג? כבר שילמתם על כולו, אז קחו אותו הביתה ונצלו אותו מראש עד לסנפיר! חיים לביא, דגאי משוק פתח תקווה, מסביר איך מכינים ציר דגים קלאסי

כשאנחנו הולכים לקנות דג, אנחנו משלמים על המשקל הכולל שלו גם אם אנחנו קונים רק את הפילה. הטיפ של חיים לביא מאקספרס דגים בשוק התקווה הולך לשנות לכם את העולם.

גם אם משתמשים רק בפילה דג במנה שלכם עדיין יש משמעות גם לראש וגם לאדרה, ולמה לא להשתמש בכל הדג אם אפשר?

לא נגלה לכם מה חיים ממליץ לעשות עם הראש ואדרה אבל רק נניח כאן מתכון מושלם לציר דגים קלאסי:

2 גזר, 1 בצל, שורש סלרי, 2 שיני שום פרוסות , אפשר להוסיף גם כרשה לטעם יותר בצלי, עלה דפנה, תימין, מעט פטרוזיליה וכמובן! האדרה וראש הדג.

מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הירקות קלות, מוסיפים את חלקי הדגים, מעט מעט מלח (אנחנו רוצים שהציר יהיה נייטרלי עד כמה שאפשר כדי שיוכל להתמזג עם שלל טעמים) ומכסים במים רגילים עד לכיסוי.

מכסים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דק’ בבעבוע עדין.

מסירים מהאש ומצננים את הציר, מסננים את הציר במסננת דקה ומאכסנים בשקיות/ קופסאות פלסטיק. שולפים בעת הצורך מהמקפיא ויוצרים רטבים משגעים למנות שונות!

אז מהו טיפ הזהב? צפו בסרטון וגלו! וגם המתכון המומלץ של “אקספרס דגים” ממש כאן מתחת >>

מפתיעות בעגבניות: קציצות דגים ברוטב פיקנטי

קציצות ברמונדי ישראלי ברוטב פיקנטי. צילום: שניר גואטה
מפתיעות בעגבניות: קציצות דגים ברוטב פיקנטי
קציצות דגים נהדרות, רכות ונימוחות, ברוטב עגבניות פיקנטי עם פלפלים, חציל בלאדי ותבלינים. מנה עיקרית מצוינת לארוחת צהריים או ערב ביתית
שמרו

 

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar