סלט פסטה עם ירקות, אנשובי וויניגרט לימוני של תמרה אהרוני
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 972.9 קק״ל 1945.9 קק״לפחמימות 535.3 גרם 1070.7 גרםשומן 37.9 גרם 75.8 גרםנתרן 1230.9 מ״ג 2461.7 מ״גחלבון 26.6 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 204.1 מ״ג 408.2 מ״גברזל 4.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1379.6 מ״ג 2759.1 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות973
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 972.9 קק״ל 1945.9 קק״לפחמימות 535.3 גרם 1070.7 גרםשומן 37.9 גרם 75.8 גרםנתרן 1230.9 מ״ג 2461.7 מ״גחלבון 26.6 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 204.1 מ״ג 408.2 מ״גברזל 4.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1379.6 מ״ג 2759.1 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
סלט פסטה הוא מנה קלאסית, שתמיד באה טוב בארוחות משפחתיות. תמרה אהרוני עם סלט פסטה קיצי ומרענן, עם טוויסט שלא תמצאו בכל מקום. הסלט הזה משלב ירקות, אנשובי ורוטב כיפי של ויניגרט לימוני עם חרדל, שמשתלב נהדר עם האנשובי. מנה צבעונית וכיפית שתהפוך להצלחה בכל ארוחה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 973 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
300 גרם פסטה קצרה
-
2 כוסות עגבניות שרי
-
4 צנוניות גדולות
-
2 פלפלים קלויים בינוניים
-
1/2 כוס שעועית ירוקה דקה
-
1 חופן זיתי קלמטה
-
4 פילה אנשובי
-
1 צרור בזיליקום
-
2 כפות צנוברים קלויים
רוטב
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים לפי הוראות היצרן.
- על קרש חיתוך חותכים את עגבניות השרי לאורכן, פורסים דק את הצנוניות, חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה. מסננים ושומרים בצד.
- קוצצים דק את האנשובי.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה או בצנצנת. מתבלים איתו את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים לפי הוראות היצרן.
- על קרש חיתוך חותכים את עגבניות השרי לאורכן, פורסים דק את הצנוניות, חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה. מסננים ושומרים בצד.
- קוצצים דק את האנשובי.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה או בצנצנת. מתבלים איתו את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
פסטה, גם לסלט, לא שוטפים. הרוטב ייספג רק כשהפסטה חמה. רוב סלטי הפסטה חסרי טעם בדיוק מהסיבה הזו. כי לא משנה מה מוסיפים בתוספות, אם הרוטב לא נספג הטעם חלול ומשעמם. מספיגים כשחם, מקררים, ואז מצרפים תוספות. רוטב קר לפסטה חמה. למשל לבשל על אש ממש נמוכה שמן זית עם קליפות לימון, עלי מרווה, פלפל צ’ילי טרי ושומים. לבשל על סף רתיחה כמה דקות עד שהשום מתרכך. לסנן ולקרר. להוסיף לפסטה החמה שייספג.