רקע הייסנס Hisense

סליחה, איך מגישים? הסברי טעימות לתינוק שלכם

הגעתם לשלב הטעימות לתינוק, ואתם רוצים לדעת בדיוק איך לגשת לזה ובדיוק איך להגיש להם את כל הטוב שבאוכל בצורה הנכונה? הכתבה הזו עבורכם

תקופת טעימות היא תקופה מרגשת לך ולתינוק שלך, אך לא תמיד היא עוברת באופן חלק. מחקרים הוכיחו כי ישנם ילדים שיצטרכו כ-20 חשיפות נפרדות למזון מסוים, עד שיסכימו לאכול אותו!

אז קודם כל, מתי מתחילים? משרד הבריאות ממליץ להתחיל בתהליך הטעימות בגיל 6 חודשים ולחשוף את התינוק/ת לכמה שיותר מזונות מגוונים. ישנה שיטה שדוגלת בלהציג את כל סוגי האוכל כממרחים מבושלים וטחונים ויש בנוסף את שיטת בייבילד, שמאפשרת לתינוק/ת להרגיש גם מזונות מוצקים, לנשוך אותם כמו נשכן ולהרגיש מקרמים שונים בפה- כך לאט לאט הם יכולים לפורר אותם, גם ללא שיניים.

שימו לב: אם אנחנו מרגישים שהתינוק שלנו עדיין לא בשל בבליעה ולעיסה, לא נעבור איתו לשלב הבא ונישאר עוד כמה ימים בשלב הקודם.

הנה כמה דוגמאות של איך ניתן להגיש מזונות מסוימים לפי גילאים:

אפונה ירוקה מבושלת-

  1. מרתיחים מים בסיר, ומבשלים אפונה (טיפ: הכי נוח להשתמש באפונה קפואה).
  2. אחרי שהאפונה מבושלת, טוחנים אותה במיקסר או בבלנדר וניתן להוסיף קצת מים. אם התינוק לא משתף פעולה, הוסיפו לבלילה מעט חלב אם או תמ”ל מוכן.
  3. כשאנו מרגישים בשלות בבליעה בהמשך, ניתן להגיש אפונים שלמים מבושלים כשהם ממש רכים ומעוכים.
  4. מעל גיל שנה ובהתאם למיומנות האכילה, אפשר להגיש אפונים שלמים ורכים בהשגחה.

ברוקולי מאודה -

  1. מרתיחים מים בסיר, ומבשלים ברוקולי טרי. משאירים אותו יחסית מעט זמן במים, על מנת שיישאר במרקם קשיח ויוכל לשמש כנשכן.
  2. אחרי שהברוקולי מבושל, נגיש רק את הפרח השלם, או רק את הגבעול חתוך לאורך.
  3. בהמשך ובהתאם למיומנויות האכילה, ניתן לבשל את הברוקולי יותר זמן עד להתרככות ולהגיש גושי פרחים בינוניים.
  4. מעל גיל שנה ובהתאם למיומנויות האכילה, אפשר להגיש פרח חתוך בגודל ביס.

ביצה קשה -

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים ביצים טריות.
  2. לאחר שהביצים מבושלות, מגישים תחילה ביצה מרוסקת מדוללת בחלב אם או במים. ניתן לשלב טעמים ולהוסיף עגבנייה מגורדת, גבינה לבנה או טחינה למשל.
  3. בהמשך ובהתאם למיומנויות האכילה, ניתן לחתוך את הביצה לרבעים או לחתיכות.
  4. מעל גיל שנה ובהתאם למיומנויות האכילה, אפשר להגיש ביצה שלמה.

שימו לב: ביצה היא גם מזון אלרגני, לכן כדאי בהתחלה להגיש במנה קטנה!

חשוב לציין:

  • הכותבת מעיין רייכמן הינה משפיענית רשת בתחום האימהות ונותנת טיפים והמלצות בחום הורות לתינוקות, אך אינה מומחית או אשת מקצוע בתחום.
  • נושא ה’מעבר לאוכל מוצק’ מכיל תכנים רבים וזו רק נגיעה, עם מספר דוגמאות על מאכלים מסוימים.

 

אפונה כחלק מהטעימות. צילום: מעיין רייכמן
אפונה כחלק מהטעימות. צילום: מעיין רייכמן

פירות וירקות חיים טוב יותר בנפרד. כדי לשמור על טריות הירקות, אחסנו במקרר במגירה הייעודית לאחסון הירקות. אורך החיים שלהם יעלה משמעותית אם יאוחסנו בנפרד האחד מהשני.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar