עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה עם פטל

עוגת גבינה טבעונית שאין בה אפילו גרם של גבינה? אולגה טוכשר מפתיעה במתכון לעוגה משגעת ללא אפייה עם טעמי פטל עדינים
עוגת גבינה טבעונית שאין בה אפילו גרם של גבינה? אולגה טוכשר מפתיעה במתכון לעוגה משגעת ללא אפייה עם טעמי פטל עדינים
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 805.1 קק״ל 6440.6 קק״ל
    פחמימות 42.8 גרם 342.5 גרם
    שומן 64.3 גרם 514.3 גרם
    נתרן 196.5 מ״ג 1571.6 מ״ג
    חלבון 16.7 גרם 133.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרם
    שומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״ג
    אשלגן 926.3 מ״ג 7410.5 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 41.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 805.1 קק״ל 6440.6 קק״ל
    פחמימות 42.8 גרם 342.5 גרם
    שומן 64.3 גרם 514.3 גרם
    נתרן 196.5 מ״ג 1571.6 מ״ג
    חלבון 16.7 גרם 133.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרם
    שומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״ג
    אשלגן 926.3 מ״ג 7410.5 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 41.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תחתית

קרם פטל

קישוט


אופן הכנה

  1. משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
  2. מגלענים את התמרים.
  3. מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
  4. מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
  5. מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
  6. מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
  7. יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
  8. מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.

הערות

  • אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
  • אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
  • אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה עם פטל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    רויטל

    העוגה טעימה אבל יש בעיה עם טמפ ההפשרה של התחתית לעומת החלק העליון. התחתית מאוד רכה ולעומת זאת לקרם לוקח הרבה זמן להפשיר. מניחה שאם אנסה אותה שוב, אעשה תחתית ממתכון אחר או שאשים הרבה יותר שמן קוקוס בתחתית ובקרם יותר קרם קוקוס ופחות שמן.. כמו כן, ממליצה להוסיף עוד (לא מעט) מייפל גם לתחתית וגם לקרם.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רויטל, כיצד את מפשירה את התחתית? מומלץ להפשיר במקרר

    Avatar
    אורה גביש

    נראה טוב, מתכוונת להכין את העוגה

      Avatar
      מערכת Foody

      עדכני איך יצא!

    Avatar
    נועה שוקרון

    שלום , במה אפשר להחליף את הפטל?

      Avatar
      מערכת Foody

      כל פרי אחר שאוהבים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות