צ’ירשי דלעת צלויה – סלט שחייבים בשולחן האירוח

צ'ירשי דלעת - ליווי מושלם למנת הקוסקוס של יום שישי. עז תלם מכין את המנה האהובה עם שדרוג - במקום לבשל את הדלעת צולים אותה
צ'ירשי דלעת - ליווי מושלם למנת הקוסקוס של יום שישי. עז תלם מכין את המנה האהובה עם שדרוג - במקום לבשל את הדלעת צולים אותה
  • עז תלם
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    475
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 475.4 קק״ל 1901.5 קק״ל
    פחמימות 80.4 גרם 321.5 גרם
    שומן 56.2 גרם 224.7 גרם
    נתרן 1183.6 מ״ג 4734.5 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 157.6 גרם
    סיבים תזונתיים 39.4 גרם 157.6 גרם
    שומן רווי 36.1 גרם 144.2 גרם
    כולסטרול 32.9 מ״ג 131.5 מ״ג
    סידן 99.0 מ״ג 395.9 מ״ג
    ברזל 35.4 מ״ג 141.6 מ״ג
    אשלגן 1179.2 מ״ג 4716.6 מ״ג
    אבץ 33.2 מ״ג 132.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    475
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 475.4 קק״ל 1901.5 קק״ל
    פחמימות 80.4 גרם 321.5 גרם
    שומן 56.2 גרם 224.7 גרם
    נתרן 1183.6 מ״ג 4734.5 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 157.6 גרם
    סיבים תזונתיים 39.4 גרם 157.6 גרם
    שומן רווי 36.1 גרם 144.2 גרם
    כולסטרול 32.9 מ״ג 131.5 מ״ג
    סידן 99.0 מ״ג 395.9 מ״ג
    ברזל 35.4 מ״ג 141.6 מ״ג
    אשלגן 1179.2 מ״ג 4716.6 מ״ג
    אבץ 33.2 מ״ג 132.6 מ״ג
    סגור

מקורה של הדלעת הוא ממקסיקו, והיא קרובת משפחה של המלון, המלפפון, הקישוא והאבטיח. היא הגיע לאזור המזרח התיכון עם מגלי העולם הספרדים ומאז תפסה מקום של כבוד במטבחים רבים.
הטוויסט שלי להכנת סלט צ’ירשי מסורתי הוא שבמקום להרתיח את הדלעת ותפוחי האדמה אני צולה אותם בתנור, מה שמוסיף עוד טעם עמוק.

אני גם משדרג את התיבול עם פפריקה מעושנת, אחד התבלינים האהובים עליי. הוא הולך בדרך כלל ביחד עם קוסקוס ומפרום, אבל הוא נהדר בעיניי גם סתם ככה על טוסט.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות צלויים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים וחותכים גס את תפוחי האדמה והדלעת. כותשים את השום.
  3. שמים את תפוחי האדמה והדלעת בתבנית, מתבלים בשמן הזית, המלח והפלפל השחור ואופים 30-40 דקות, או עד שהירקות רכים וזהובים.
  4. אחרי 10-15 דקות של אפייה, מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את השום ומטגנים על להבה גבוהה 30 שניות. מקפידים לערבב שלא יישרף.
  5. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. מוסיפים את הפפריקות, החומץ, המלח, הפלפל השחור והמים לדילול תכולת הסיר, בוחשים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.
  6. מוסיפים את הדלעת ותפוחי האדמה הצלויים לסיר שמתבשל, מועכים מעט את המצרכים עם מועך פירה ומערבבים כדי לאחד הכול.
  7. מוסיפים את הכמון, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. נותנים לצ’ירשי להתקרר ואז מגישים אותו כממרח מעל טוסטים מחלה עם מעט עלי כוסברה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ’ירשי דלעת צלויה – סלט שחייבים בשולחן האירוח

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שני יקוט שלג

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות