קריאת חובה! כל הדברים הכי טובים והכי טעימים שקרו לנו השבוע ב FOODY

כל המתכונים, הטורים, הטיולים, הטיפים וההמלצות הקולינאריות של FOODY מהשבוע האחרון שכדאי לכם לקרוא כדי שהשבוע הבא יהיה לכם הרבה יותר טעים

לכבוד הסופ”ש אספנו לכם את מיטב המתכונים והכתבות שלא היה לכם זמן לקרוא במהלך השבוע אבל אתם לא רוצים להחמיץ.

אז מה היה לנו?

מרק שעועית גאורגי מסורתי של ג’אנה חן שחזרה מטיול בגאורגיה עם טעם של עוד, נעמה פלד עם טור מרגש ומתכון נוסטלגי לעוגת בננות מהממת, לינוי ואלכס כתבו טור ראשון ומקסים עם מתכון לפנקייקים מלוחים אווריריים שאי אפשר לפתוח בלעדיהם את השבת. ים שמיר, נטורופתית והרבליסטית קלינית, כותבת לנו על מתכונים בריאים ומזינים והשבוע פינקה אותנו במרק חומוס מעלף. אריאלה אפללו נסעה לרהט וגילתה שם שוק עמוס בתבלינים, מתוקים אמנות ועוד המון הפתעות שכדאי לדעת עליהן וגם כדאי שתכינו את האושפלוב של רון יוחננוב, הקריספי טופו של אסי רוז שנחטף כמו צ’יפס, ממרח ה”כמו נוטלה” הביתי שאוהד חורי מכין והמח המרוקאי של רותם בן מויאל.

בקיצור תענוג אחד גדול של מטעמים, רעיונות, טיפים וטיולים שיגרמו לבטן שלכם להתחיל לקרקר ולידיים שלכם להתחיל לבשל.

שתהיה לכם שבת חמימה וטעימה! אל תסתובבו בחוץ בלי מעיל!

המרק הכי מחמם ומנחם לחורף: מרק שעועית גאורגי

מרק שעועית אדומה (צילום: ג'אנה חן)
היישר מגאורגיה המושלגת, מרק שעועית חורפי ומזין של ג’אנה חן
ג'אנה חן חזרה מטיול בגאורגיה המושלגת והתחממה שם ממרק שעועית אדומה מסורתי. עכשיו היא מלמדת את כולנו את המתכון לחימום הכי נכון בחורף
שמרו

 

הדבר הכי טעים שאתם חייבים לארוחת הבראנץ’ שלכם:

פנקייק בסיסי עם תוספות מלוחות ומתוקות
אוורירי, נימוח וקוראים לו פלאפי – הכירו את המתכון של אלכס ולינוי לפנקייק המושלם!
הכירו את אלכס ולינוי! מה הם אוכלים בשבת בבוקר? פנקייק כמובן, ורצוי פנקייק אוורירי, רך ובשרני. מתכון של פנקייק בסיסי אבל פלאפי בטירוף עם תוספות מלוחות ומתוקות שיגרום לכם לחכות כל השבוע לסוף השבוע
שמרו

 

עוגת בננות מושלמת שמכינים בצ’יק מבית היוצר של נעמה פלד:

מכופפת הבננות – עוגת בננות זריזה ומנצחת
העוגה הזו תהיה אזרחית של כבוד במטבח שלכם. היא פשוטה, מהירה, הכי עוגה ב-5 דקות שאי פעם תפגשו והיא מפיצה ניחוח נפלא שמתפשט בכל השכונה. עוגת בננות בצ'יק!
שמרו

 

אז מה נסגר עם ירקות קפואים? טור ראשון לים שמיר, נטורופטית שמכינה אוכל מעולה ובריא!

תבשיל חומוס בלימון וירוקים. צילום: ים שמיר
ירקות קפואים זה טוב או רע? כל התשובות בפנים וגם תבשיל חומוס בלימון וירוקים!
הכירו את ים שמיר, נטורופתית והרבליסטית קלינית. ים מכינה מתכונים בריאים תוך שמירה על הערכים התזונתיים של כל חומרי הגלם, עם טעם של בית - רק קצת יותר בריא! והפעם תבשיל גרגרי חומוס בלימון וירוקים
שמרו

 

אראילה אפללו יצאה לסיור בעיר רהט וחזרה נפעמת מהנשים, המעדנים והאמנות שיש לעיק להציע:

הנשים של רהט – מסע אל נשים חזקות ואל אוכל שכולו קסם מדברי
אריאלה אפללו כותבת על מסע מרתק ברהט - העיר הבדואית היחידה בישראל, אותה ראתה דרך עינן של נשות העיר. הן חזקות, מעזות ומעוררות השראה והאוכל שלהן משגע
שמרו

 

אושפלוב! רון יוחננוב מכין לנו עוד מעדן בוכרי שאי אפשר להפסיק לאכול:

אושפלוב פטנט
רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם
רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
שמרו

 

הפתיעו את עצמכם - טופו קריספי שיחטפו מהצלחת ותצטרכו מהר להכין עוד…

קריספי טופו
קריספי טופו, ו… נראה אתכם עומדים בפיתוי!
אסי רוז מכינה נשנוש פריך וחם שטעים בפניי עצמו או כתוספת לכל מנה שתבחרו: קריספי טופו. קוביות טופו מטוגנות במעטה פריך, עשירות בחלבון ובסיבים ומלאות בכל טוב
שמרו

 

מתכון מפתיע לארוחה שלמה בתוך בטטה: לאכול ולא להאמין!

בטטה במילוי אורז וירקות
נולד פה להיט! בטטה במילוי אורז וירקות מוגש עם יוגורט עיזים
אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה? הנה רעיון לארוחה קלילה, טעימה, בריאה ומזינה שגם פשוט להכין וגם ממש, אבל ממש כיף לאכול: בטטה במילוי אורז וירקות
שמרו

 

אוהד חורי מכין בבית ממרח כמו נוטלה וזה הדבר הכי טעים שטעמתם:

ממרח נוטלה ביתי
מה מורחים על הסנדוויץ’? ממרח נוטלה ביתי ומהיר שהכנתם לבד!
ללא חומרים משמרים ותוספות מיותרות: בואו ללמוד מאוהד חורי איך מכינים ממרח נוטלה ביתי. ממרח שוקולד ואגוזי לוז עם מינימום סוכר ושמן
שמרו

 

חמום מח - תבשיל מחמם לימי החורף של רותם בן מויאל:

מוח עגל עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק
המוח המרוקאי של רותם בן מויאל – תרתיי משמע!
בכל בית מרוקאי אוכלים תבשיל מוח, ולא רק בחגים. רותם בן מויאל משדרג את המתכון המסורתי ומכין תבשיל מוח עגל, ללא בישול מקדים, עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק - מוח של מרוקאי או לא?
שמרו

 

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar