ימיסטה – ירקות ממולאים אורז ועשבי תיבול
- לירית צירמן צימט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.3 קק״ל 1893.0 קק״לפחמימות 39.0 גרם 155.9 גרםשומן 32.3 גרם 129.4 גרםנתרן 222.8 מ״ג 891.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.5 מ״ג 358.0 מ״גברזל 15.3 מ״ג 61.2 מ״גאשלגן 1271.1 מ״ג 5084.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות473
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.3 קק״ל 1893.0 קק״לפחמימות 39.0 גרם 155.9 גרםשומן 32.3 גרם 129.4 גרםנתרן 222.8 מ״ג 891.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.5 מ״ג 358.0 מ״גברזל 15.3 מ״ג 61.2 מ״גאשלגן 1271.1 מ״ג 5084.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״גסגור
כשהייתי קטנה תמיד סיפרתי לאנשים שאני חצי איטלקייה וחצי אסקימוסית. בניתי סיפור כל כך עשיר ומורכב סביב הזהות שלי שלדעתי באיזשהו שלב כבר התחלתי להאמין בו בעצמי.
עם השנים החכמתי והתבגרתי ואת הקוטב הצפוני ורומא החלפתי ביוון ומאז אני יוונייה עם טאצ’ פולני. עשרים וחמש שנה, יוון מהווה עבורי את אחד היעדים הכי שווים שיש. עם או בלי ילדים, לבד עם בן זוגי שיחייה או עם קומץ חברים טובים ואפילו עם עשרים בני משפחה… יחד באותה הווילה 24/7 לשמונה ימים. יוון קרובה, יפה, זולה, טעימה והקסם שבה הוא הוייב. מדובר בשילוב גאוני של אטיטיוד ישראלי עם צ’יל ספרדי (יש שיקראו לזה עצלות) וכל זאת במחיר שווה לכל כיס שאתה לא חייב ללכת להכול כלול עם כל עם ישראל בשביל להרגיש שדפקת את המערכת. VIVA יוון!!!
כמו בסרט “החתונה היוונית שלי”, גם אני מגיעה ממשפחה גדולה ומשעשעת. אמנם לא כולם מאותם הורים אבל אחרי עשרות שנים יחד, כולם נכנסים לרובריקה של “המשפחה המשיגנע שלי”.
אז אחרי שחפרתי לאמא שלי ימים ולילות היא התייאשה והודיעה לנו שהיא מזמינה את כולם לחופשה. בוואטסאפ המשפחתי (יש לנו 23 קבוצות שונות) חלק המליצו על היער השחור והפארקים בהולנד, הצעירים משכו לכיוון השופינג והמסעדות בלונדון ואמא שלי ששתקה ארוכות ונתנה לנו לבלבל את המוח אחד לשנייה הפתיעה וכתבה “קיבלתי המלצה על וילה מטורפת ביוון” ואני היווניה בנשמה כאמור, קפצתי מהתרגשות והשבתי “רעיון מעולה אמא – את גאון – אני סוגרת טיסות” וכך היה. אין על אמא שלי!
המסע התחיל… עשרים איש, חמש מכוניות, שעתיים נסיעה מאתונה, וילה אחת, 4000 דונם, טבע, בריכה מחוממת, אווזים, תרנגולות, ארנבים, סוסים, מנקה אדיבה, פטמיר אב הבית המסוקס וגולת הכותרת מוניקה והלן, צמד השפיות הצמוד שלנו. בסוף יצא לנו כמעט הכול כלול רק בסטייל אחר.
הדבר היחידי שביקשתי היה לא להיות אחראית על התפריט. סגרתי את הטיסות, את המכוניות ואת הווילה והדבר היחיד שרציתי להתנער מלנהל זה את נושא האוכל. בכל זאת, עשרים פיות עם העדפות שונות, רגישויות מוזרות ואפילו סתם התפנקויות ובקשות מיוחדות זה לא משהו שקל לנהל ולבטח לא מישהי שיכולה כל היום לחיות על סלט יווני, צזיקי, מוסקה, ימיסטה וגירוס ללא הפסקה .
אחותי הגדולה, שמבחינתי מהווה אוטוריטה בתחום הקולינריה לקחה על עצמה לנהל את המטבח… בלילה השלישי כבר הלכנו לישון ברוגז. בדיעבד, מסתבר שגלגלתי עיניים ונשפתי בקול למראה התפריט שנבחר באותו ערב (כנראה כבר תנועות לא רצוניות למראה איברי חיות) והיא, שכל כך השקיעה לפני הנסיעה ועבדה מול השפית על תפריט שישמח את כולם, הרגישה שנכשלה במשימה והחליטה לפרוש בשיא. כמובן שלא הסכמתי לקבל את התפטרותה והסברתי לה שאם אני אהיה אחראית על המטבח – נאכל רק צמחוני. היא מיד התעשתה וחזרה לעניינים אבל הבטיחה שמוניקה תפנק אותי ביומיים רצופים של ימיסטה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 עגבניות גדולותבשלות
-
2 פלפלים אדומים גדולים
-
1 פלפל ירוק גדול
-
1 פלפל כתום גדול
-
3/4 כוס אורז יסמין
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
5 עלי קייללא חובה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
3 כפות נענעקצוצה
-
1/2 כוס צנוברים
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כוס מים
-
1/4 כפית מלח דקאו יותר לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- חותכים את החלק העליון של הירקות ושומרים את החלק שהסרנו בצד.
- מרוקנים בעדינות את תכולת העגבנייה לתוך קערית (לא להשאיר דופן דקה מדי).
- מנקים בעדינות את תכולת הפלפלים.
- מפזרים קמצוץ מלח ופלפל בתוך הירקות החלולים.
- במעבד מזון שמים מחצית מתכולת העגבניות. מוסיפים קייל, פטרוזיליה ונענע ומעבדים יחד.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן זית.
- כאשר הבצל הופך שקוף מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים לבצל והאורז 1/3 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות.
- לסיר אורז מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול הטחונים, צנוברים, צימוקים, מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה כ - 3 דקות. יש לטעום ולבדוק שהאורז חצי מבושל - אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- בתבנית עמוקה לתנור מסדרים את העגבניות והפלפלים החלולים וממלאים אותם בתבשיל האורז מהסיר. ממלאים עד ל- 3/4 מגובה כל ירק.
- מכסים את הירקות עם החלק העליון שהסרנו ומברישים בשמן זית.
- את 1/2 כמות תכולת העגבניות ששמרנו בצד מפזרים על התבנית בין הירקות. אם אין מספיק נוזל כדאי להוסיף קצת מים.
- אופים בתנור החם 45-60 דקות. מדי פעם צריך לבדוק שלא חסרים נוזלים בתחתית התבנית בכדיי שתחתית הירקות לא יישרפו.
- אחרי 45 דק’ יש לבדוק מדי פעם את האורז וכשהוא מוכן מוציאים את התבנית החוצה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- חותכים את החלק העליון של הירקות ושומרים את החלק שהסרנו בצד.
- מרוקנים בעדינות את תכולת העגבנייה לתוך קערית (לא להשאיר דופן דקה מדי).
- מנקים בעדינות את תכולת הפלפלים.
- מפזרים קמצוץ מלח ופלפל בתוך הירקות החלולים.
- במעבד מזון שמים מחצית מתכולת העגבניות. מוסיפים קייל, פטרוזיליה ונענע ומעבדים יחד.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן זית.
- כאשר הבצל הופך שקוף מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים לבצל והאורז 1/3 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות.
- לסיר אורז מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול הטחונים, צנוברים, צימוקים, מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה כ - 3 דקות. יש לטעום ולבדוק שהאורז חצי מבושל - אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- בתבנית עמוקה לתנור מסדרים את העגבניות והפלפלים החלולים וממלאים אותם בתבשיל האורז מהסיר. ממלאים עד ל- 3/4 מגובה כל ירק.
- מכסים את הירקות עם החלק העליון שהסרנו ומברישים בשמן זית.
- את 1/2 כמות תכולת העגבניות ששמרנו בצד מפזרים על התבנית בין הירקות. אם אין מספיק נוזל כדאי להוסיף קצת מים.
- אופים בתנור החם 45-60 דקות. מדי פעם צריך לבדוק שלא חסרים נוזלים בתחתית התבנית בכדיי שתחתית הירקות לא יישרפו.
- אחרי 45 דק’ יש לבדוק מדי פעם את האורז וכשהוא מוכן מוציאים את התבנית החוצה.