מלח דק

סלט רחלי - סלט קינואה בצבעי הקשת. צילום: אפיק גבאי
6:11

“סלט רחלי” – סלט קינואה בצבעי הקשת

סלט עשיר, צבעוני ובעיקר טעים, עם המון ירקות,קינואה ואגוזים שמוסיפים פריכות כיפית. מכינים קערה גדולה שלו ויש לכם ארוחה שלמה
מרק אפונה

מרק האפונה של רונה השכנה – מלא בזיכרונות וטעמים

מרק אפונה זה הכי חורף שיש, זה מזין, כל כך טעים, קל להכנה ובצבע ירוק משגע. כשרום מילשטיין מכינה מרק אפונה זה מזכיר לה את השכנה שלה. איזה זיכרון זה מעלה בכם?
בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז

בואו נעשה מיום ראשון חגיגה – בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז

מנה כזאת עדיין לא אכלתם! בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז: בטטה צלויה בתנור במלית עוף ופטריות בברביקיו, מוגשות עם ספייסי מיונז ביתי
מאפה פולנטה. צילום: הילה סער

מחנהיודה מאחוריכם! מאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת אבל מלא בטעם

הילה סער נזכרת בממליגה שהכינה לה אמה בתור ילדה ומכניה גרסה משלה למאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת, יותר בריא ומלא בזיכרונות
לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן

לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן – להתענג עליו בביס עם שמנת חמוצה

אסי רוז מכינה לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן. לחם אוורירי ורך, מהיר וקל הכנה שבבסיסו הדגן הכי מהפנט בעולם. מגישים עם שמנת חמוצה וריבות

סקונס תות שדה ואיך לפייס את המלכה האם?

השבר בממלכת אנגליה הביא את נעמה פלד לחשוב על מריבות עם החמות ועל סקונס תות מהממים וקלים להכנה שיש בכוחם להביא שלום עולמי או לפחות שלום שיתחיל בתוכי. מייגן, קבלי מתכון!

מזין וטעים גם בעוד שלושה ימים: סלט עגבניות שרי וחומוס

סלט מעגבניות שרי וחומוס בויניגרט חמצמץ שגם קל להכין, גם נשמר טעים עד 4 ימים במקרר, גם מזין וגם כיף לקחת כארוחה בקופסא לעבודה
בלינצ׳ס במלית גבינות
ארוחת ערב קלילה

בלינצ׳ס במלית גבינות היישר מגיאורגיה

ג׳אנה חן מלמדת כיצד להכין בלינצ׳ס במלית גבינות. מנה גיאורגית מסורתית שתפקידה בין השאר, לפאר את השולחן. מגישים חם בליווי שמנת חמוצה
מלבן פילו ממולא מעורב ירושלמי

במקום בפיתה והכי בקלאס: מלבן פילו ממולא מעורב ירושלמי!

לרותם בן מויאל יש מסורת כשהוא מגיע לירושלים - לאכול מעורב ירושלמי בפיתה. בבית הוא מנסה להכין קצת יותר בריא, וכך נולד המתכון הבא: קבלו את מאפה הפילו ממולא במעורב ירושלמי, קריספי ונאמן למקור!
סופריטו בוכרי. צילום: רון יוחננוב

איך אומרים סופריטו בבוכרית? קרטושקה בוך!

רון יוחננוב משתף אותנו בזיכרון הילדות שלו מבין אמו ובציפייה היום יומית לאכול את הסופריטו הבוכרי של אמא שלו. מתכון נפלא, פשוט וקל להכנה שילדים ממש אוהבים
קובה סלק (צילום: יהודית מורחיים)

הקובה סלק הכי מוצלח שיש: מתכון שעבר בירושה מאמא של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים נזכרת בשיעור הבישול הפרטי שקיבלה מאמא שלה להכנת קובות סלק פרסיים במילוי עוף המתעטפים במרק חמצמץ ועשיר בטעמים בלתי נשכחים

נשארה לכם פסטה מאתמול? 10 דקות ויש לכם ברוקו-פסטה מוקרמת בתנור

מה עושים עם פסטה שנשארה במקרר? ברוקו-פסטה! מאפה ברוקולי ופסטה עשיר בגבינות ובטעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול וכל זה מוכן בחצי שעה גג
לעוד מתכונים
לעוד מתכונים