“אֶכול שקשוקה” – המאפה שיטריף לכם את השבת

ליאור שרף תופס שתי ציפורים במכה אחת ומכין מנה משגעת אחת של שקשוקה בתוך לחם, התבשיל הכה ישראלי מלא בטעמים עם הביצה הנוזלת שכבר מחובר ללחם לניגוב - חלום!
ליאור שרף תופס שתי ציפורים במכה אחת ומכין מנה משגעת אחת של שקשוקה בתוך לחם, התבשיל הכה ישראלי מלא בטעמים עם הביצה הנוזלת שכבר מחובר ללחם לניגוב - חלום!
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    537
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 536.9 קק״ל 2684.7 קק״ל
    פחמימות 72.8 גרם 364.0 גרם
    שומן 21.3 גרם 106.6 גרם
    נתרן 2018.0 מ״ג 10089.9 מ״ג
    חלבון 14.3 גרם 71.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 63.2 מ״ג 316.1 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 373.3 מ״ג 1866.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    537
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 536.9 קק״ל 2684.7 קק״ל
    פחמימות 72.8 גרם 364.0 גרם
    שומן 21.3 גרם 106.6 גרם
    נתרן 2018.0 מ״ג 10089.9 מ״ג
    חלבון 14.3 גרם 71.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 63.2 מ״ג 316.1 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 373.3 מ״ג 1866.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור

ההתנסות הראשונה של רובנו במטבח היא טיגון חביתה. התחתית שחומה, למעלה נא ואתה מרגיש שקפצת כיתה.

חוויית ההצלחה מעבירה אותך על דעתך. פתאום למחבת עם ביצה נוספה חברה, העגבנייה.

הטיגון ננטש לטובת בישול, ובסיר מתערבבים חמישים גוונים של אדום.

ה”שקשוקה” מנה פשוטה במרכיבים, עשירה בטעמים ולא תלויה בזמנים! מתאימה לכל שעה ביום! חלום.

הפעם החלטתי לתפוס שתי ציפורים במכה אחת. שקשוקה בתוך לחם – במנה אחת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק ספיחה

רוטב עגבניות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
  2. מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.

    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים. צילום: ליאור שרף
    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים. צילום: ליאור שרף

  4. מכינים את השקשוקה: מבשלים על אש בינונית את כל המצרכים כחצי שעה עד שרוטב העגבניות מצטמצם ומניחים בצד.
  5. כל כדור מרדדים לאליפסה, מגלגלים משני צדדי האליפסה ויוצרים “סירה” (כמו בתמונה מטה) ממלאים ברוטב עגבניות ויוצרים גומה במרכז.
    מרדדים כל כדור לאליפסה. צילום: ליאור שרף
    מרדדים כל כדור לאליפסה. צילום: ליאור שרף

    יוצרים "סירה", ממלאים ברוטב עגבניות. צילום: ליאור שרף
    יוצרים “סירה”, ממלאים ברוטב עגבניות. צילום: ליאור שרף

  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  7. שוברים בזהירות ביצה לקערית מבלי לפגוע בחלמון.
  8. מעבירים את המאפה לתנור שחומם מראש ואופים חמש דקות, פותחים את התנור ויוצקים את הביצה מהקערית לגומה שהכנו מבעוד מועד במאפה.
  9. אופים 10 דקות נוספות או עד השחמה של שולי המאפה.

    אֶכול שקשוקה. צילום: ליאור שרף
    אֶכול שקשוקה. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
“אֶכול שקשוקה” – המאפה שיטריף לכם את השבת

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אושרת דמין

    מתכון מושלםםםםםם מדויק אין עלייך ליאור ? תודה

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כן. בשמן המשקל והנפח הם כמעט זהים.

    Avatar
    דנה ניסים-סיטון

    מתאים לבראנץ של שבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות