אוזני המן במילוי תמרים ועדשים צבעוניות
חג פורים בפתח וצריך להתארגן על משלוחי מנות - השנה מכינים אוזני המן במילוי תמרים לגמרי לבד מבצק פריך וחמאתי במיוחד. והבונוס? מקשטים בעדשים צבעוניות
חג פורים בפתח וצריך להתארגן על משלוחי מנות - השנה מכינים אוזני המן במילוי תמרים לגמרי לבד מבצק פריך וחמאתי במיוחד. והבונוס? מקשטים בעדשים צבעוניות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 248.7 קק״ל 4974.9 קק״לפחמימות 37.4 גרם 747.9 גרםשומן 13.2 גרם 264.5 גרםנתרן 9.1 מ״ג 182.3 מ״גחלבון 6.3 גרם 126.3 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 114.4 גרםשומן רווי 4.3 גרם 86.9 גרםכולסטרול 14.7 מ״ג 294.9 מ״גסידן 20.4 מ״ג 408.4 מ״גברזל 4.3 מ״ג 86.8 מ״גאשלגן 136.2 מ״ג 2724.8 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 84.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות249
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 248.7 קק״ל 4974.9 קק״לפחמימות 37.4 גרם 747.9 גרםשומן 13.2 גרם 264.5 גרםנתרן 9.1 מ״ג 182.3 מ״גחלבון 6.3 גרם 126.3 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 114.4 גרםשומן רווי 4.3 גרם 86.9 גרםכולסטרול 14.7 מ״ג 294.9 מ״גסידן 20.4 מ״ג 408.4 מ״גברזל 4.3 מ״ג 86.8 מ״גאשלגן 136.2 מ״ג 2724.8 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 84.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 249 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
300 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאה קרה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1 חלמון L
-
1 כף מים קרים
-
1 קופסה ממרח תמרים
-
2 שקיות סוכריות עדשים צבעוניות
הגשה
-
6 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות.
- מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים במשך כ- 1/2 דקה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה עד 1 כף מים קרים.
- מעבירים את פירורי הבצק על השיש, מקבצים לכדור, מועכים לדיסקית, מניילנים ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים שכבה דקה של תרסיס השמן.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי כ-3-4 מ”מ (אפשר לחלק אותו לשני חלקים).
- בעזרת כוס קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח התמרים. תוקעים בכל תלולית התמרים 4-5 סוכריות צבעוניות, וסוגרים את העיגולים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. אוספים את שאריות הבצק לכדור וחוזרים על הפעולה.
- מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים כ- 20 דקות, או עד להזהבה.
- מצננים על הרשת, מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות.
- מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים במשך כ- 1/2 דקה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה עד 1 כף מים קרים.
- מעבירים את פירורי הבצק על השיש, מקבצים לכדור, מועכים לדיסקית, מניילנים ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים שכבה דקה של תרסיס השמן.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי כ-3-4 מ”מ (אפשר לחלק אותו לשני חלקים).
- בעזרת כוס קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח התמרים. תוקעים בכל תלולית התמרים 4-5 סוכריות צבעוניות, וסוגרים את העיגולים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. אוספים את שאריות הבצק לכדור וחוזרים על הפעולה.
- מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים כ- 20 דקות, או עד להזהבה.
- מצננים על הרשת, מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מילוי מעניין