אורגנו מארגן לכם את החורף ומתכון ניחוחי של אנטיפסטי ירקות בתנור ברוטב מייפל ואורגנו

אורגנו מחזק את מערכת חיסון, מאזן תחושות רעב ושובע ומלא בשמנים וארומה איכותיים שתורמים רבות לגופנו. אסי רוז מכינה ירקות בתנור ברוטב מייפל ואורגנו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

אורגנו הוא אחד התבלינים הוותיקים והעתיקים ביותר בעולם, הוא מופיע במגוון רחב של מטבחים חכמים ומתוחכמים.

קחו לכם רגע, שימו מעט אורגנו בכף היד שלכם, תמוללו אותו בין שתי הידיים ותריחו, תנו לחום כף היד להוציא את הארומה המדהימה של הצמח המופלא הזה, ותיהנו מכל רגע של שלווה ורוגע.

הסתיו כבר פה ומחלות החורף מתחילות לדגדג באף של כולנו. הגוף צריך בוסט של כוח, חיזוק והעצמה של מערכת החיסון ואורגנו הוא בדיוק הכתובת לזה.

הוא מחזק מערכת חיסון, מאזן תחושות רעב ושובע ומלא בשמנים וארומות איכותיים שתורמים רבות לגופנו.

כשהאורגנו פוגש את האוכל שלנו הוא מעצים את כל הטעמים שבו, הוא גורם לכל ביס לזרוח לנו בפה. האף מסתחרר מהארומה הממכרת שלו וכל הגוף מוחא כפיים מאושר.

את האורגנו אני משלבת בהמון מזונות, החל מלהוסיף אותו לחביתה או לסלט שלי, עד הוספה שלו לתבשילים ושילובו בתיבול מנות אפויות.

הפעם בחרתי לשתף אתכם במתכון לירקות אפויים עם רוטב מייפל, אורגנו ושמן זית חלומי. הרוטב הזה הוא הנכס הכי מדהים וארומטי שתכניסו למטבח שלכם, הוא מתאים לכל סוגי הירקות, לעוף או טופו, לבטטות או תפוחי אדמה והוא מושלם עם פסטה! רק נדרש להוסיף קורט של פלפל שחור והביס שלכם יהיה משגע.

אז עצרו הכל, תתחילו לחמם את התנור ולהיכנס למטבח להכין לעצמכם תבניות צבעוניות וארומטיות מלאות באושר ועושר.

שילוב הטעמים הארומטיים של סירופ המייפל והאורגנו יגרמו לליבכם לחייך חיוך ענקי. הפה יתמלא בטעמים וריחות שיעלו אל האף, יפתחו את מערכת הנשימה ויתחברו בהרמוניה מופלאה.

הרצון להתכנס הוא בריא, זה חלק מבואו של החורף, תנו לו מקום בבית. תיהנו מהשפע שיש בבית ומהריח המדהים שיצא מהתנור שלכם.

ימי סתיו מאושרים…

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה. 
  2. חותכים את הירקות שבחרנו בגודל בינוני-גס, מסדרים את הירקות בתבנית האפייה. 
  3. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בעזרת כף את הרוטב על הירקות.
  4. אופים כ-15-25 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  5. מוציאים ומגישים.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים בקופסא אטומה
  • ממליצה להכין תבנית בטטה עם הרוטב זה אחד הדברים הטעימים בעולם
  • שימו לב שאתם בוחרים בירקות שזמן האפייה שלהם דומה פחות או יותר כך שכולם יהיו מוכנים באותה העת
  • לחובבי הפסטה: זה רוטב מטריף לפסטה בסיסית, אני ממליצה לפזר מעט פלפל שחור ופרמז'ן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 301.9 קק״ל 1207.6 קק״ל
פחמימות 33.9 גרם 135.6 גרם
שומן 14.9 גרם 59.6 גרם
נתרן 478.7 מ״ג 1914.7 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 34.2 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.2 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 164.2 מ״ג 656.7 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 13.0 מ״ג
אשלגן 1098.3 מ״ג 4393.1 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    רוטב נהדר! זרמנו עם מה שהיה במקרר🙃🙂

תגובה אחת

    Avatar
    Foody Foody

    את נהדרת!!! תודה רבה (: סופ”ש נעים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody