
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1 כוס אורז בר
-
2 כוסות מים
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
6 פטריות שמפיניון גדולים
-
1 סלק בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית חוויאג’
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזרים, חותכים את הפטריות ואת הסלק לקוביות קטנות, השתמשו בקוצץ הכיפי הזה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, הגזר והסלק.
- מוסיפים את הפטריות והסלק וממשיכים לאדות מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז, מתבלים וממשיכים לערבב.
- יוצקים מים בטמפרטורת החדר (לא רתוחים), עד כ-2 ס”מ מעל פני האורז, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים עם סיר סגור למשך 45-60 דקות. מדי פעם מציצים בסיר, אם נראה שסמיך מדי - מוסיפים מעט מים רותחים. שימו לב לא להוסיף הרבה נוזלים, זה יכול להפוך את האורז לדייסתי.
- כשהאורז רך, סוגרים את האש ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
56.8
קק״ל
454.5
קק״ל
פחמימות
8.8
גרם
70.5
גרם
שומן
1.4
גרם
11.3
גרם
נתרן
419.3
מ״ג
3354.5
מ״ג
חלבון
1.6
גרם
12.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
16.4
גרם
שומן רווי
0.2
גרם
1.6
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
23.6
מ״ג
188.8
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
6.4
מ״ג
אשלגן
241.0
מ״ג
1927.8
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
0.9
מ״ג
תגובות (0)