אורז חגיגי עם ירקות

איילת ונציה חושבת שהשמים הם הגבול גם כשמדובר בהכנה של אורז ומכינה אורז חגיגי עם ירקות. מנה שיוצאת מהמסגרת ומתובלת בצבעים, טעמים וניחוחות משגעים
  • איילת ונציה מישר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

יש לך תערובת לאורז?

איזה תערובות לאורז יש לך?

מה מתאים לאורז?

אלה הן רק חלק מהשאלות שאני מקבלת מדי יום. אנשים אוהבים אורז. אורז מתובל, אורז מקושט, אורז עם הפתעות. בחנויות התבלינים, תמצאו לא פעם מדף שלם עם תערובות מיוחדות לאורז.

והנה עוד דבר שמעניין לגבי אנשים. הם אוהבים שמתייגים להם דברים בנוסחה חד ממדית. הם רוצים להיכנס לחנות תבלינים (גם אם היא וירטואלית) ולפגוש: תבלין לדג, תבלין לעוף, תבלין לאורז ותבלין לסלט.

אנשים לא מבינים למה אני מתעקשת שאצלי זה לא ככה. מה הבעיה?! הם שואלים, למה את צריכה לסבך לנו את החיים?!

אני אגיד לכם למה. כי החיים בעיניי הם רב ממדיים ורב גוניים. כי כשלוקחים תערובת תבלינים ומתייגים אותה - את רק לאורז ואת, רק לעוף, שלא תחשבי בכלל להתחלף - אנחנו בעצם מצמצמים את מה שאפשרי. אנחנו משתדלים לתת לילדים שלנו את התחושה שהם יכולים הכול, אם רק ירצו, שאין תקרת זכוכית ואין קירות שיגבילו את הכנפיים שלהם. כך אנחנו צריכים להתייחס לכל תחום בחיים, גם כלפי עצמנו וגם כלפי האוכל שאנחנו מבשלים.

בואו נחשוב רגע מה היה קורה אם היינו לוקחים את התערובת הזו, שהיא רק לעוף, ושמים אותה באורז? זה היה רע? אתם הרי יודעים כמה דברים גאוניים והמצאות משנות עולם צמחו מהיפוכי דברים.

אין לי תערובת שהיא רק לאורז. יש לי מגוון תערובות שכל אחת מהן תוסיף לאורז צבע וניחוח וטעם אחר. כשאנחנו מרשים לעצמנו לשחק ולגלות, אנחנו הופכים בישול גם לחוויה וגם לפשוט. במקום לשבור כל פעם מחדש את הראש איזה מתכון לאורז כדאי להכין פשוט תגוונו עם תערובת התבלינים.

עוד רגע ראש השנה, זמן לבחירות חדשות, התחלות חדשות, הבטחות חדשות.

במקומות שבהם אתם מקובעים, תחליטו שהשנה אתם מנסים דרכים חדשות. מתכונים חדשים. תערובות שונות. אין לכם מושג כמה תופתעו, ולא רק כשתרימו את מכסה הסיר.

המתכון לאורז חגיגי עם ירקות שיכול לככב על שולחן החג שלכם הוא דוגמה טובה.

לקחתי תערובת קייג’ון, שבדרך כלל מומלצת לבשר ולעוף, והוספתי ממנה בנדיבות לאורז. היא הוסיפה צבע אדום עדין ומשגע, מרקמים מתפצפצים של גרגרי חרדל וזרעי כוסברה וגם מתקתקות עדינה של הבצל המיובש. והניחוחות, אוי הניחוחות העשירים! הלוואי שיכולתי להעביר לכם אותם, אבל אני סומכת עליכם שתנסו ותחזרו לספר איך יצא.

ואם הבנות שלי, שאוהבות רק אורז לבן בוהק, אכלו את המנה הזו בתאווה, אז אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בה.

מצרכים

אורז

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר על אש בינונית שמן, מוסיפים את הגזר ומטגנים עד שהוא מתחיל להתרכך ולאבד מצבעו.
  2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עוד כ 4 דקות.
  3. מוסיפים את האורז מעל הגזר ולא מערבבים, יוצקים מעל את המים. כך שהם יעברו את האורז ב 2-3 ס”מ.
  4. משאירים את הסיר להתבשל על אש בינונית גבוהה, לא מכוסה, עד שכל המים המבעבעים, יורדים למפלס האורז.
  5. עם ידית של כף עץ, יוצרים חורים באורז, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.
  6. מכבים את הלהבה. ולא פותחים את הסיר עוד כ 10 דקות.
  7. מסירים את המכסה ו”פותחים” את האורז בעדינות עם מזלג.
  8. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה.

לאתר התבלינים של איילת

צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 221.7 קק״ל 1330.3 קק״ל
פחמימות 24.4 גרם 146.5 גרם
שומן 9.3 גרם 55.8 גרם
נתרן 872.4 מ״ג 5234.5 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 19.9 גרם
סיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.8 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 7.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 65.4 מ״ג 392.3 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 10.9 מ״ג
אשלגן 503.2 מ״ג 3019.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    הדסה כהן

    איפה אפשר לקנות את התערובת קייג’ן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody