אורז טורקי עם חלקי פנים על פיתה דרוזית

מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה מדהימה מהמטבח הטורקי - אורז טורקי עם חלקי פנים של עוף. מגישים את המנה על מצע פיתה דרוזית קלויה ונהנים מכל ביס
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה מדהימה מהמטבח הטורקי - אורז טורקי עם חלקי פנים של עוף. מגישים את המנה על מצע פיתה דרוזית קלויה ונהנים מכל ביס
  • הילה אלפרט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.5 קק״ל 1985.9 קק״ל
    פחמימות 39.8 גרם 159.1 גרם
    שומן 29.5 גרם 118.0 גרם
    נתרן 1141.2 מ״ג 4565.0 מ״ג
    חלבון 18.2 גרם 72.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 125.7 מ״ג 502.6 מ״ג
    סידן 89.9 מ״ג 359.5 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 29.9 מ״ג
    אשלגן 598.2 מ״ג 2392.9 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 14.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.5 קק״ל 1985.9 קק״ל
    פחמימות 39.8 גרם 159.1 גרם
    שומן 29.5 גרם 118.0 גרם
    נתרן 1141.2 מ״ג 4565.0 מ״ג
    חלבון 18.2 גרם 72.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 125.7 מ״ג 502.6 מ״ג
    סידן 89.9 מ״ג 359.5 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 29.9 מ״ג
    אשלגן 598.2 מ״ג 2392.9 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 14.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את הצימוקים במים חמים ומסננים. קוצצים את הבצל והשום. חותכים את הכבד והלבבות לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. משרים את האורז במים. קוצצים גס את הנענע והעירית, ודק את השמיר. חותכים את אחת הפיתות לרצועות.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים קצרות את הצנוברים. מוסיפים את כבד העוף והלבבות ומטגנים בעדינות עד שיש להם מעט צבע. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
  3. שוטפים את האורז במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
  4. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח כ-5 דקות. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה משאירים ל-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה, כדי לוודא אטימה מלאה. מורידים מהאש ומשאירים ל-10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול והצימוקים ומערבבים.
  5. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הפיתה ורצועות הפיתה עד להשחמה קלה.
  6. מרכיבים את המנה: שמים בקערה את רצועות הפיתה, מעליהן את האורז וחתיכות העוף. חוזרים שוב על אותה הפעולה. מהדקים היטב והופכים את הקערה על צלחת ההגשה. מזלפים מעל את רכז הרימונים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז טורקי עם חלקי פנים על פיתה דרוזית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות