אורז ירוק עם דג נסיכת הנילוס ברוטב לימון

המטבח הפרסי מעולם לא היה טעים יותר: אורז ירוק אחד אחד, עם המון עשבי תיבול, מוגש עם דג נסיכת הנילוס והכל בסיר אחד יחד עם האורז. איך זה אפשרי? בואו לגלות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אורז

דג

הגשה

אופן הכנה

  • מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים פנימה אורז, מים, עשבי תיבול ומלח.
  • סוגרים עם מכסה סיר לחץ ומעבירים למצב סיר לחץ למשך 2 דקות. לוחצים על התחל. לאחר סיום הבישול ממתינים 5 דקות במצב שמירת חום.
  • פותחים, מניחים את הרשת במצב הגבוה שלה מעל האורז ועליה מניחים את פילה הדג. מומלץ להניח מתחת לדגים נייר אפייה כדי שלא ידבקו לרשת.
  • מערבבים בקערה קטנה מיץ לימון, שמן זית, מלח ושום ומורחים על הדגים. זה בסדר אם קצת מטפטף למטה על האורז.

  • סוגרים עם מכסה סיר לחץ ומעבירים למצב אידוי למשך 2-3 דקות (תלוי אם הדגים מופשרים לגמרי). מומלץ לבדוק אחרי 2 דקות. לוחצים על התחל.
  • פותחים, מעטרים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
  • אם רוצים, ניתן לזלף מעל את רוטב הלימון שנותר בקערה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 193.4 קק״ל 773.6 קק״ל
פחמימות 22.4 גרם 89.8 גרם
שומן 7.4 גרם 29.5 גרם
נתרן 790.7 מ״ג 3162.8 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 11.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 44.6 מ״ג 178.4 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״ג
אשלגן 151.1 מ״ג 604.5 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody