אורז עם חמוציות ושעועית ירוקה

משה שגב מכין מנה נהדרת של אורז עם חמוציות מיובשות לצד שעועית ירוקה. מנה צבעונית ויפה שיכולה להיות תוספת מצוינת או ארוחה בפניי עצמה
משה שגב מכין מנה נהדרת של אורז עם חמוציות מיובשות לצד שעועית ירוקה. מנה צבעונית ויפה שיכולה להיות תוספת מצוינת או ארוחה בפניי עצמה
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 3201.7 קק״ל
    פחמימות 73.2 גרם 439.0 גרם
    שומן 23.4 גרם 140.4 גרם
    נתרן 2637.0 מ״ג 15822.0 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 48.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 38.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 19.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 86.5 מ״ג 519.3 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 256.4 מ״ג 1538.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 3201.7 קק״ל
    פחמימות 73.2 גרם 439.0 גרם
    שומן 23.4 גרם 140.4 גרם
    נתרן 2637.0 מ״ג 15822.0 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 48.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 38.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 19.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 86.5 מ״ג 519.3 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 256.4 מ״ג 1538.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. פורסים דק את השום, כוסברה ופלפל. חותכים לטבעות את הפלפלים המתוקים. שוטפים את השעועית ומסירים את הקצוות, מרתיחים את המים, מחממים את התנור לחום גבוה ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר ומאדים את השום. מוסיפים את האורז ומערבבים שיתכסה בשמן. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות בדיוק. פותחים את המכסה, מוסיפים את החמוציות בלי לערבב, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את המלח, הכוסברה והפלפל, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מכינים את השעועית: שמים את השעועית בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית, מפזרים ואופים תחת הגריל העליון עד להשחמה יפה.
  4. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את השקדים, שום ופלפל, מערבבים ומזהיבים. מוסיפים את השעועית, פלפלים, עשבי תיבול ועלים ירוקים, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים את השמן שומשום ומערבבים.
  5. מגישים את האורז לצד השעועית.

הערות

  • בהכנת השעועית ניתן להשתמש בכל סוג של עלים ירוקים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עלי סלט וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז עם חמוציות ושעועית ירוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות