אורז עם פירות יבשים

סימה ביטון ויונתן רושפלד מלמדים להכין מנת אורז חגיגית ועשירה במיוחד: אורז עם פירות יבשים שמגישים עם יוגורט עיזים ובצל ירוק. מנה צמחונית מנצחת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

אורז עם פירות יבשים

הגשה

אופן הכנה

  1. קוצצים גס את הפירות היבשים והאגוזים.
  2. קולפים את הבצל וקוצצים דק. קוצצים גם את הפטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר ופלפל ירוק חריף.
  3. מחממים בסיר רחב מחצית מהחמאה/שמן קוקוס ומהשמן זית. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים, פלפל ירוק חריף, בצל, זעפרן, מלח, פלפל אנגלי, צפורן, הל וקנמון.
  4. מטגנים כמה דקות את הפירות היבשים והתבלינים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות.
  5. במחבת רחבה מחממים את יתר השמן זית והחמאה/שמן קוקוס, מוסיפים את האורז ומטגנים כ - 3 דקות להשחמה קלה.
  6. מוסיפים לסיר עם הפירות היבשים את העשבים והבצל הירוק הקצוצים, מוסיפים את האורז המטוגן ומים עד לכדי כיסוי.
  7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים עוד 20 דקות נוספות.
  8. מסירים מהאש ומאפשרים לאורז לנוח בסיר המכוסה 10 דקות נוספות.
  9. מגישים עם יוגורט עיזים, בצל קצוץ, מאש ושמן זית.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 534.4 קק״ל 3206.3 קק״ל
פחמימות 53.6 גרם 321.9 גרם
שומן 35.1 גרם 210.4 גרם
נתרן 935.7 מ״ג 5614.1 מ״ג
חלבון 6.0 גרם 36.3 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.3 גרם
שומן רווי 11.2 גרם 67.0 גרם
כולסטרול 35.8 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 150.0 מ״ג 900.1 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 27.8 מ״ג
אשלגן 1066.4 מ״ג 6398.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody