אורז מטוגן עם פרגיות וירקות

איך הופכים אורז למנה עיקרית? השף ישראל אהרוני מכין אורז מטוגן עם פרגיות וירקות. מנה שהיא ארוחה שלמה בסגנון סיני, זריזה ופשוטה להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אורז עם פרגיות

קישוט

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות של כ-½ ס”מ. פורסים דק את בצלי השאלוט. קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. חותכים את הפלפל האדום והקישואים לקוביות. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
  2. מחממים היטב 2 כפות שמן בסוטאז’ או ווק ומטגנים את הפרגיות עד שהן משנות את צבען. מוסיפים מלח ופלפל, כף סויה ומירין, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים נספגים או מתאדים. מעבירים לצלחת.
  3. מחממים היטב 3 כפות שמן באותה המחבת ומטגנים קצרות את הבצלים, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים יחד על להבה גבוהה עוד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות.
  5. מחזירים את הפרגיות ומערבבים. מוסיפים עוד 2 כפות סויה.
  6. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
  7. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 467.8 קק״ל 1871.2 קק״ל
פחמימות 43.5 גרם 173.8 גרם
שומן 23.2 גרם 92.6 גרם
נתרן 716.4 מ״ג 2865.4 מ״ג
חלבון 22.8 גרם 91.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 57.7 מ״ג 230.7 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 506.4 מ״ג 2025.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מאיה שייר

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody