אורז פרסי ירוק עם תחתית תפוחי אדמה פריכים

אורז פרסי אמיתי של רותם ליברזון, עם המון עשבי תיבול, אפונה והכי חשוב: תחתית (תהדיג) של תפוחי אדמה סופר פריכים שכולם יריבו עליהם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את האורז כשעה בקערה עם הרבה מים קרים. שוטפים היטב.
  2. קוצצים את כל הירק ומערבבים עם השום והאפונה.
  3. בסיר גדול עם מים רותחים ולפחות 2 כפות גדושות של מלח מבשלים את האורז, בדיוק כפי שמבשלים פסטה, כ 7דקות עד שהוא חצי עשוי, מסננים.
  4. באותו הסיר, ועדיף שיהיה עם תחתית עבה וכפולה, שמים את השמן והכורכום או השמן והזעפרן שהושרה במעט מים חמים ומביאים לרתיחה קלה. שומרים רבע מכמות השמן בכלי נפרד, נשתמש בזה לקראת סוף הבישול. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה כך שהן צמודות אחת לשנייה.
  5. מעל תפוחי האדמה שופכים לסיר שליש מכמות האורז. לא מתעסקים איתו, כמו שהוא נופל, ככה להשאיר אותו. מוסיפים חצי מכמות הירק והאפונה. שמים מעל עוד שליש האורז ומעל הכל את שאר הירק מסיימים עם שכבת האורז האחרונה. בעזרת גב כף מעץ יוצרים חורים בתוך האורז, כעיין ארובות קטנות על מנת לתת לאדים להשתחרר וכך האורז מתבשל.
  6. סוגרים היטב עם מגבת או רדיד אלומיניום או נייר אפייה ומכסה מהודק מעל. מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית על מנת ליצור את המעטה הקריספי בתחתית.
  7. מעבירים לאש הכי נמוכה שלכם לעוד 45 דקות.
  8. כעשר דקות לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן הכתום ששמרנו. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל את הסיר.
  9. לסיום, הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערת הגשה ומגישים חם.

הערות

  • כדי לשחרר את סיר האורז היטב כך שיוכל ליפול בשלמות כמו עוגה על קערת ההגשה, יש לצנן כמה דקות תחת מי ברז קרים את התחתית של הסיר. הבדלי הטמפרטורות משחררות את האורז והוא יוצא בקלות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 203.5 קק״ל 1627.7 קק״ל
פחמימות 4.6 גרם 36.8 גרם
שומן 22.8 גרם 182.0 גרם
נתרן 24.3 מ״ג 194.5 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 13.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.5 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 80.4 מ״ג 642.8 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 28.3 מ״ג
אשלגן 321.6 מ״ג 2572.4 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody