רקע דוד משה

אורז פרסי ירוק עם תחתית תפוחי אדמה פריכים + טיפ מנצח

אורז פרסי אמיתי של רותם ליברזון, עם המון עשבי תיבול, אפונה והכי חשוב: תחתית (תהדיג) של תפוחי אדמה סופר פריכים שכולם יריבו עליהם
אורז פרסי אמיתי של רותם ליברזון, עם המון עשבי תיבול, אפונה והכי חשוב: תחתית (תהדיג) של תפוחי אדמה סופר פריכים שכולם יריבו עליהם
  • רותם ליברזון
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.3 קק״ל 1506.6 קק״ל
    פחמימות 4.5 גרם 35.7 גרם
    שומן 21.1 גרם 168.9 גרם
    נתרן 24.2 מ״ג 194.0 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 13.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 81.1 מ״ג 648.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 28.4 מ״ג
    אשלגן 324.4 מ״ג 2594.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.3 קק״ל 1506.6 קק״ל
    פחמימות 4.5 גרם 35.7 גרם
    שומן 21.1 גרם 168.9 גרם
    נתרן 24.2 מ״ג 194.0 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 13.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 81.1 מ״ג 648.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 28.4 מ״ג
    אשלגן 324.4 מ״ג 2594.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. משרים את האורז כשעה בקערה עם הרבה מים קרים. שוטפים היטב.
  2. קוצצים את כל הירק ומערבבים עם השום והאפונה.
  3. בסיר גדול עם מים רותחים ולפחות 2 כפות גדושות של מלח מבשלים את האורז, בדיוק כפי שמבשלים פסטה, כ-7 דקות עד שהוא חצי עשוי, מסננים.
  4. באותו הסיר, ועדיף שיהיה עם תחתית עבה וכפולה, שמים את השמן והכורכום או השמן והזעפרן שהושרה במעט מים חמים ומביאים לרתיחה קלה. שומרים רבע מכמות השמן בכלי נפרד, נשתמש בזה לקראת סוף הבישול. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה כך שהן צמודות אחת לשנייה.
  5. מעל תפוחי האדמה שופכים לסיר שליש מכמות האורז. לא מתעסקים איתו, כמו שהוא נופל, ככה להשאיר אותו. מוסיפים חצי מכמות הירק והאפונה. שמים מעל עוד שליש האורז ומעל הכל את שאר הירק מסיימים עם שכבת האורז האחרונה. בעזרת גב כף מעץ יוצרים חורים בתוך האורז, כעיין ארובות קטנות על מנת לתת לאדים להשתחרר וכך האורז מתבשל.
  6. סוגרים היטב עם מגבת או רדיד אלומיניום או נייר אפייה ומכסה מהודק מעל. מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית על מנת ליצור את המעטה הקריספי בתחתית.
  7. מעבירים לאש הכי נמוכה שלכם לעוד 45 דקות.
  8. כעשר דקות לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן הכתום ששמרנו. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל את הסיר.
  9. לסיום, הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערת הגשה ומגישים חם.

עשינו לכם חשק? קבלו עוד מתכוני אורז טעימים:

מתכון ריזוטו פטריות של גליה רזניק

מתכון פלוב של סבינה ולדמן

מתכון פלפלים ממולאים באורז ומאש

הערות

  • כדי לשחרר את סיר האורז היטב כך שיוכל ליפול בשלמות כמו עוגה על קערת ההגשה, יש לצנן כמה דקות תחת מי ברז קרים את התחתית של הסיר. הבדלי הטמפרטורות משחררות את האורז והוא יוצא בקלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז פרסי ירוק עם תחתית תפוחי אדמה פריכים + טיפ מנצח

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    טעים 😋 מאוד!

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    קרן

    למה בעצם שמים שכבה שכבה ולא מעורבב? אכלתי באיזו מסעדה פרסית שזה היה ממש נראה שהעשבי תיבול מעורבבים. תודה רבה!

      Avatar
      Foody Foody

      זאת השיטה המסורתית, אבל אפשר בהחלט לערבב, זה יצא טעים לא פחות 🙂

    Avatar
    ל

    השתמשתם עם סיר ויז’יון על אינדוקציה ללא מתאם? אם כן – על איזו טמפרטורה הכי גבוהה ?

    Avatar
    עדנה תורג׳מן

    בתור פרסיה זה האורז הכי טעים שיש!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות