אורז פרסי עם תפוחי אדמה פריכים וזהובים

תמיד חלמתם לדעת להכין אורז פרסי אמיתי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה? ישראל אהרוני מוכיח שזה ממש קל - עוקבים אחר השלבים ומרשימים את המשפחה והחברים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. ברתיחה, מכניסים את האורז ומבשלים כ-7-8 דקות.
  2. מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים. שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל שחור, כורכום, גרידת לימון ולימונים פרסיים.
  3. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ממליחים ומפלפלים אותם.
  4. בסיר גדול מחממים שמן זית. כשהוא חם, מכניסים את תפוחי האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים בלי לערבב עד שהם שחומים יפה. מסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח.
  5. מניחים שליש מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים יפה לתחתית. מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.
  6. אוטמים בנייר כסף, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך שעה.
  7. מכבים את האש וממתינים רבע שעה.
  8. הופכים את עוגת האורז על צלחת הגשה גדולה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 166.7 קק״ל 1333.8 קק״ל
פחמימות 20.4 גרם 163.0 גרם
שומן 5.4 גרם 43.4 גרם
נתרן 777.5 מ״ג 6219.9 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 17.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.8 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 2.3 מ״ג 18.3 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
אשלגן 14.3 מ״ג 114.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody