אז מה אם אין אורחים? עוגת קפה בחושה, טעימה ונימוחה

אופירה מור במתכון לעוגת קפה בחושה ונהדרת. ההכנה קצרה ופשוטה והתוצאה מושלמת - עוגה נימוחה בניחוחות מנחמים שבאה בול ליד הקפה של הבוקר או בסוף הארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

הימים עכשיו לא פשוטים, אנחנו צריכים להישאר בבית. מרגיש לי שאלוהים אומר לנו “להוריד הילוך” להרגע.

אין שופינג, אין אירועים, אין בתי קפה, אין טיולים לחו”ל לחלקינו אפילו את העבודה לקחו.

האמונה שגדלתי עליה כילדה חרדית מצילה אותי בזמנים כאלה. בתוך תוכי אני אפילו מאמינה שהכל לטובה.

אפשר להתווכח על אם זה נכון או לא, אבל אי אפשר להתווכח עם זה שעצם המחשבה הזאת - נותנת אוויר.

עם כל זה, כשאני מרגישה שהראש שלי מתעייף מהמחשבות אני הולכת למטבח, שם המוח קצת נח, והידיים, הלב, ההרגלים והאינטואיציה עובדים במרץ.

הכי מצליח לי להעלות בבית את המורל עם משהו טעים שאוהבים. אסף אוהב עוגות חנק, ללא קרם, ללא קצפת, י-ב-ש-ו-ת. אז כשאין פה משהו מתוק ל”ליד הקפה” אני רצה למקרר ומוציאה שמנת מתוקה וחמאה, עשרים דקות - והיא בתנור.

הריח שמתפזר בבית גורם לו לקום ולהכין לנו קפה עוד לפני שהיא מתקררת…

מצרכים

בלילה

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מחממים בקלחת על אש נמוכה את השמנת, הקפה, החמאה והווניל. ושמים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
  3. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במיקסר כמה דקות עד לקצף בהיר ותפוח.
  4. מוסיפים בעדינות (עם מטרפה ידנית) את הקמח מנופה ואבקת האפיה ולבסוף את הנוזלים ששמרנו בצד. לא לערבב יותר מידי אלא רק עד לאיחוד המסה.

    מוסיפים עם מטרפה את הקמח מנופה ואבקת האפיה ולבסוף את הנוזלים. צילום: אופירה מור
    מוסיפים עם מטרפה את הקמח מנופה ואבקת האפיה ולבסוף את הנוזלים. צילום: אופירה מור

  5. מכניסים לתנור עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מקררים לטמפ’ החדר.
  6. אפשר לקשט באבקת סוכר.

    עוגת קפה בחושה. צילום: אופירה מור
    עוגת קפה בחושה. צילום: אופירה מור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 326.2 קק״ל 2609.9 קק״ל
פחמימות 28.1 גרם 224.7 גרם
שומן 16.5 גרם 132.3 גרם
נתרן 35.4 מ״ג 283.3 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 30.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרם
שומן רווי 9.7 גרם 77.8 גרם
כולסטרול 104.6 מ״ג 836.6 מ״ג
סידן 32.0 מ״ג 256.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 50.2 מ״ג 401.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

    Avatar
    אורנה

    האם אפשר שמן במקום חמאה? ואם כן מה הכמות

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן, אפשר להמיר את החמאה בשמן. על כל 100 גרם חמאה יש לשים 85 גרם שמן. בהצלחה.

    Avatar
    שימרית

    יצאה לי עוגה טעימה מאוד. הכנתי כמות כפולה וחילקתי באהבה ליקיריי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody