אטריות אורז עם טופו וקארי ירוק

הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה אסיאתית לא שגרתית: אטריות אורז עם טופו וקארי ירוק. מנה פיקנטית וטעימה עם טריק קטן שטמון בהכנת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

משחת קארי

אטריות וטופו

אופן הכנה

  1. מכינים משחת קארי: מסירים את העוקץ מהצ’ילי, חותכים לפרוסות דקות.
  2. חותכים את הגינג’ר ומכניסים את הכל למעבד מזון. מעבדים בפולסים למשחה חלקה.
  3. יוצקים על האטריות מים רותחים, מכסים ברדיד אלומניום, משרים שעתיים ומסננים.
  4. מחממים בווק או במחבת רחבה את השמן. מטגנים את משחת הקארי במשך 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ויתר המרכיבים ומטגנים אגב ערבוב משך דקה וחצי נוספת.
  6. מוסיפים את הירקות ומבשלים כדקה נוספת.
  7. מוסיפים את האטריות. מערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.

הערות

  • אפשר לשמור את משחת הקארי בצנצנת אטומה במקרר כ-10 ימים, או להקפיא אותה ולהפשיר בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני הבישול
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 214.3 קק״ל 857.1 קק״ל
פחמימות 19.2 גרם 76.7 גרם
שומן 10.5 גרם 41.9 גרם
נתרן 2779.5 מ״ג 11117.9 מ״ג
חלבון 12.5 גרם 50.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרם
שומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.9 מ״ג 319.5 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 11.0 מ״ג
אשלגן 497.7 מ״ג 1990.9 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody