אטריות כשרות לפסח עם לימון ושמיר

אין אירוח בחג הפסח שלא מתחיל במרק עוף מנחם. רוצים לשדרג את המתכון שלכם? מכינים אטריות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה בטעמי לימון ושמיר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אטריות

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את השמיר.
  2. טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, גרידת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
  3. מחממים מחבת נון סטיק על להבה נמוכה-בינונית ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים את הקרפ לצלחת.
  4. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב. יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה. מצננים היטב.
  5. מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס”מ.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך מרק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 126.4 קק״ל 1011.2 קק״ל
פחמימות 11.3 גרם 90.4 גרם
שומן 6.4 גרם 51.3 גרם
נתרן 252.6 מ״ג 2020.8 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 48.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.6 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 11.2 גרם
כולסטרול 158.6 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 51.5 מ״ג 411.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 12.5 מ״ג
אשלגן 255.8 מ״ג 2046.8 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody