איטלקי וטבעוני: שניצל טבעוני בטעמי פיצה בציפוי פריך

גם לטבעונים מגיע! אורי שביט מכינה שניצל טבעוני מטופו-חומוס במרינדת "פיצה" עם רסק עגבניות, תערובת תיבול איטלקית וסירופ מייפל, מטוגן או אפוי בציפוי קלאסי פריך
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

מרינדה

ציפוי

אופן הכנה

  1. פורסים את הטופו-חומוס לפרוסות בעובי כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית או קופסה שטוחה, רצוי עם מכסה.
  2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על הטופו. מוודאים שכל הפרוסות עטופות במרינדה, סוגרים במכסה והופכים בעדינות כמה פעמים. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
  3. מערבבים את פירורי הלחם והאורגנו בצלחת רחבה ומעט עמוקה.
  4. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק (שמגיע עד מחצית גובה השניצלים) מעל להבה בינונית-גבוהה.
  5. מניחים כל פרוסה בפירורי הלחם ומוודאים שתיעטף מכל הצדדים. מהדקים מעט ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.
  6. אם אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים מעט שמן זית לפירורי הלחם שבצלחת ומערבבים היטב לתערובת פירורית אחידה (לא חייבים אבל זה יעזור להם להיות זהובים יותר ויבשים פחות).
  7. מצפים את פרוסות הטופו בפירורים מכל הצדדים, מהדקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, הופכים בזהירות ואופים עוד כ-5 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים היטב.
  8. מכינים כמו קטשופ: מעבירים לסיר קטן את המרינדה שנשארה בקופסא ומביאים לרתיחה קלה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומגישים לצד השניצלים (ואם רוצים גם סירות תפוחי אדמה בתנור או צ’יפס) כמטבל.

    שניצל פיצה טבעוני. צילום: עמית טרפוצניק
    שניצל פיצה טבעוני. צילום: עמית טרפוצניק

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 470.9 קק״ל 2825.7 קק״ל
פחמימות 16.9 גרם 101.2 גרם
שומן 41.7 גרם 250.3 גרם
נתרן 259.2 מ״ג 1555.1 מ״ג
חלבון 6.7 גרם 40.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.5 מ״ג 105.0 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
אשלגן 219.6 מ״ג 1317.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    כבשה שחורה

    במה אפשר להחליף את תערובת תיבול ונציה?

    Avatar
    אתי

    יאמי! הבת שלי טרפה את זה. תודה רבה על הגיוון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody