איי קרמבה! עוגת פיצה מטורטייה

עוגת פיצה עם שכבות של טורטייה עמוסות בכל טוב, מושלם לארוחת ערב מהירה לילדים או למבוגרים מבינינו שחשקה נפשם בפיצה ורוצים לחסוך בקלוריות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

שכבות של טורטיות שביניהן רוטב עגבניות, גבינה מגוררת, ותוספות אהובות - פרוסות פטריות, תירס, טבעות זיתים ועוד. כשמסיימים לערום את השכבות, היא נאפית בתנור ומתקבלת מעיין עוגת פיצה של שכבות עמוסות ברוטב, גבינה נמסה ותוספות. כשחותכים ממנה חתיכה רואים את היופי של השכבות והגבינה הנמתחת והנמסה.

מצרכים

רוטב עגבניות

תוספות (אפשר גם בלי, מומלץ 1-3 תוספות)

אופן הכנה

  1. להכנה אידאלית של המנה מומלץ להכין משטח עבודה נקי ומסודר ועליו קערות של רוטב העגבניות, הגבינות המגוררות וקעריות עם כל התוספות, במידה ותבחרו להשתמש.
  2. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  4. מחממים כחצי דקה את הטורטיות במחבת על כיריים כדי שיהיה יותר קל ונח לעבוד איתן. זה עוזר לקבל עוגה יציבה יותר עם פחות קריסה בצדדים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. במרכז הנייר מורחים מעט שמן זית וממקמים טורטייה אחת. מעליה, מורחים בערך 2 כפות מהרוטב באופן אחיד על גבי הטורטייה. מפזרים כ-50 גרם גבינה מגוררת ותוספות.
  6. שימו לב למקם תוספות באופן ישר ואחיד וכן גם בשוליים של הטורטייה כי אחרת השוליים יקרסו אחרי שהגבינה תימס.
  7. מניחים מעל טורטייה נוספת, ושוב מורחים כ-2 כפות רוטב, גבינה ותוספות, כך חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לטורטייה האחרונה. על הטורטייה האחרונה מורחים את שארית הרוטב ללא הגבינה. מכניסים לתנור למשך כ-20-25 דקות עד שהגבינה נמסה היטב והטורטיות בקצוות מעט קריספיות. בדקות האחרונות, מוציאים מהתנור מפזרים גבינה מגוררת ומחזירים להמסה בתנור. מוציאים, משהים כ-5-10 דקות להתייצבות ורק אז פורסים למנות.

    עוגת פיצה. צילום: נמרוד סונדרס.
    עוגת פיצה. צילום: נמרוד סונדרס

 

הערות

  • אפשר לעטר בפרוסות עגבניות שרי ועלי בזיליקום, או בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים
  • אפשר להכין יום מראש, לאפות (ללא הגבינה למעלה) ולקרר. כשהעוגה קרה לחתוך ל 8 ואז לפני ההגשה לחמם עם הגבינה למעלה. התוצאה היא פרוסות יציבות ויפות
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 4300.2 קק״ל 17200.8 קק״ל
פחמימות 3682.2 גרם 14728.9 גרם
שומן 3710.1 גרם 14840.3 גרם
נתרן 6334.4 מ״ג 25337.7 מ״ג
חלבון 3697.9 גרם 14791.8 גרם
סיבים תזונתיים 3667.7 גרם 14671.0 גרם
שומן רווי 3682.5 גרם 14730.2 גרם
כולסטרול 3736.2 מ״ג 14944.6 מ״ג
סידן 4468.7 מ״ג 17874.9 מ״ג
ברזל 3665.6 מ״ג 14662.6 מ״ג
אשלגן 4426.9 מ״ג 17707.6 מ״ג
אבץ 3665.5 מ״ג 14662.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody