איך מכינים פתיתים מושלמים?

אי אפשר לעמוד בפני פתיתים בוהקים שיוצאים מהסיר מייד אחרי הבישול. איך מכינים פתיתים מושלמים לא דביקים, לא גושיים ולא 'מושי'? הנה המדריך המלא
אי אפשר לעמוד בפני פתיתים בוהקים שיוצאים מהסיר מייד אחרי הבישול. איך מכינים פתיתים מושלמים לא דביקים, לא גושיים ולא 'מושי'? הנה המדריך המלא
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    437
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.1 קק״ל 1311.3 קק״ל
    פחמימות 66.9 גרם 200.7 גרם
    שומן 14.2 גרם 42.6 גרם
    נתרן 263.4 מ״ג 790.2 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 31.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.2 מ״ג 27.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 60.0 מ״ג 180.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    437
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.1 קק״ל 1311.3 קק״ל
    פחמימות 66.9 גרם 200.7 גרם
    שומן 14.2 גרם 42.6 גרם
    נתרן 263.4 מ״ג 790.2 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 31.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.2 מ״ג 27.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 60.0 מ״ג 180.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פתיתים


אופן הכנה

  1. מחממים סיר נון סטיק ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ דק ונותנים לו להיטגן ולהגיר את הנוזלים ללא תוספת שמן.
  2. לאחר שהבצל מתייבש ומגיר את כל הנוזלים, מוסיפים את 3 כפות השמן. ממשיכים בטיגון במשך מספר דקות, עד שהבצל הופך זהוב בצבע קרמל. יש לבחוש מדי פעם שלא ישרף.
  3. מוסיפים את הפתיתים לסיר עם הבצל ומטגנים. בשלב זה מוסיפים את כף השמן הנוספת ואת המלח ומערבבים היטב. מטגנים בערך 4 דקות תוך כדי ערבוב. הטיגון מבטיח שהפתיתים יהיו שחומים ויפים ובעיקר לא יהיו גושיים.
  4. אחרי שהפתיתים מטוגנים ומעט שחומים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הפתיתים + כוס מים רותחים נוספת.
  5. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה בינונית-נמוכה.
  6. מבשלים את הפתיתים במשך 25 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומגישים.

הערות

  • הסיר המושלם להכנת פתיתים הוא סיר טפלון (נון-סטיק) עם מכסה תואם, כך הפתיתים והבצל לא ידבקו לתחתית.
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
איך מכינים פתיתים מושלמים?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, מה השאלה? 🙂

    Avatar
    ספיר

    בסרטון הוא אומא 25 דקות ובמתכון כתוב 12 דקות מה הזמן הנכון ?

      Avatar
      מערכת Foody

      מבשלים 25 דקות כפי שמופיע בסרטון, המתכון תוקן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות