איך מכינים קינואה?
קבלו את המדריך להכנת קינואה שניתן להכין ממנה סלטים, קציצות, תוספת למנה עיקרית או למרק, והיא אחד המזונות הבריאים ביותר שמומלץ לאכול
קבלו את המדריך להכנת קינואה שניתן להכין ממנה סלטים, קציצות, תוספת למנה עיקרית או למרק, והיא אחד המזונות הבריאים ביותר שמומלץ לאכול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.5 קק״ל 944.7 קק״לפחמימות 13.1 גרם 78.7 גרםשומן 9.5 גרם 56.8 גרםנתרן 558.8 מ״ג 3352.7 מ״גחלבון 3.4 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 68.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 122.1 מ״ג 732.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 5 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות158
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.5 קק״ל 944.7 קק״לפחמימות 13.1 גרם 78.7 גרםשומן 9.5 גרם 56.8 גרםנתרן 558.8 מ״ג 3352.7 מ״גחלבון 3.4 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 68.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 122.1 מ״ג 732.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
מרכיבים 4 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 158 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כפות שמן זית
-
2 כוסות קינואה
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
- מטגנים את הקינואה על אש בינונית במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל גרגרי הקינואה מצופים בשמן. ממליחים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את המים רותחים ומערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים על האש הקטנה ביותר בכיריים במשך 25 דקות עם מכסה, לא מרימים את המכסה בשום אופן.
- ממתינים במשך 20 דקות ואז פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות עם מזלג וזהו. מוסיפים את הקינואה לסלט.
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
- מטגנים את הקינואה על אש בינונית במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל גרגרי הקינואה מצופים בשמן. ממליחים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את המים רותחים ומערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים על האש הקטנה ביותר בכיריים במשך 25 דקות עם מכסה, לא מרימים את המכסה בשום אופן.
- ממתינים במשך 20 דקות ואז פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות עם מזלג וזהו. מוסיפים את הקינואה לסלט.
עוד מתכונים שאתם חייבים לנסות:
הכנתם את המתכון?
כן