איך מכינים קינואה?

קבלו את המדריך להכנת קינואה שניתן להכין ממנה סלטים, קציצות, תוספת למנה עיקרית או למרק, והיא אחד המזונות הבריאים ביותר שמומלץ לאכול
קבלו את המדריך להכנת קינואה שניתן להכין ממנה סלטים, קציצות, תוספת למנה עיקרית או למרק, והיא אחד המזונות הבריאים ביותר שמומלץ לאכול
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.5 קק״ל 944.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 78.7 גרם
    שומן 9.5 גרם 56.8 גרם
    נתרן 558.8 מ״ג 3352.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 68.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 122.1 מ״ג 732.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.5 קק״ל 944.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 78.7 גרם
    שומן 9.5 גרם 56.8 גרם
    נתרן 558.8 מ״ג 3352.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 68.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 122.1 מ״ג 732.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  2. מטגנים את הקינואה על אש בינונית במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל גרגרי הקינואה מצופים בשמן. ממליחים את הקינואה ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את המים רותחים ומערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה.
  4. מבשלים על האש הקטנה ביותר בכיריים במשך 25 דקות עם מכסה, לא מרימים את המכסה בשום אופן.
  5. ממתינים במשך 20 דקות ואז פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות עם מזלג וזהו. מוסיפים את הקינואה לסלט.
עוד מתכונים שאתם חייבים לנסות:
איך מכינים קינואה?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אירית שמואל

    האם צריך לשטוף את הקינואה לפני הבישול?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא חייב.

      Avatar
      ש. מגבעתיים

      כדאי להשרות 30 דקות בדיוק לטגן בצל קצוץ ולהוסיף את הקינואה,ומים לכסוי.

      Avatar
      נטע

      איך אתם נותנים תשובה ש”לא חייב” כשהסרטון מתחיל במילים “השריתי את הקינואה במים וסיננתי”?

      Avatar
      Foody team

      כי זו לא חובה.

      Avatar
      נטע

      בכל מקרה, כדאי מאוד להשרות ולשטוף במים עד שאין קצף (ספונינים שמקנים לקינואה טעם מריר של סבון).

    Avatar
    לירון

    הללויה!!! יצאה קינואה טעימה בטירוףףףף

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות