איך מכניסים קיץ לתוך מאפה? גאלט קרם שקדים ופירות קיץ

ליאור שרף מפנק במתכון לקינוח פירותי וקיצי במיוחד! עוגה מהמטבח הצרפתי, עשויה מבסיס של בצק פריך וחמאתי, במילוי של קרם שקדים ופרוסות שזיפים חמצמצים ומרעננים
ליאור שרף מפנק במתכון לקינוח פירותי וקיצי במיוחד! עוגה מהמטבח הצרפתי, עשויה מבסיס של בצק פריך וחמאתי, במילוי של קרם שקדים ופרוסות שזיפים חמצמצים ומרעננים
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 678.3 קק״ל 5426.5 קק״ל
    פחמימות 68.4 גרם 547.3 גרם
    שומן 35.8 גרם 286.4 גרם
    נתרן 137.8 מ״ג 1102.7 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 73.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.1 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 147.3 גרם
    כולסטרול 128.5 מ״ג 1027.7 מ״ג
    סידן 57.0 מ״ג 455.9 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 273.2 מ״ג 2185.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 678.3 קק״ל 5426.5 קק״ל
    פחמימות 68.4 גרם 547.3 גרם
    שומן 35.8 גרם 286.4 גרם
    נתרן 137.8 מ״ג 1102.7 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 73.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.1 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 147.3 גרם
    כולסטרול 128.5 מ״ג 1027.7 מ״ג
    סידן 57.0 מ״ג 455.9 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 273.2 מ״ג 2185.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור

גָאלֵט Galette הוא מונח כללי בצרפתית המתאר סוגים שונים של עוגות עגולות, שטוחות, פריכות ומלאות פירות בצורה חופשית. מראה הגאלט אינו “בוטיקי” מהוקצע ומדויק כפי שאנו רגילים לראות בפטיסרי צרפתי אלא, הוא בעל מראה כפרי אביבי. קינוחי הגאלט מורכבים משכבות ​​פרי פרוסות על שכבת בצק פריך חמאתי.

בניגוד לטארט הצרפתי המוכר בשוליו הישרים והנוקשים שמתקבלים באפייה ברינגים, שוליי הגאלט פשוט מקופלים בצורה גסה על הפרי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קרם שקדים

שזיפים


אופן הכנה

1.מכינים את קרם השקדים: מערבבים שקדים טחונים, חמאה רכה מאוד ואבקת סוכר למשחה חלקה מוסיפים חצי ביצה ותמציות ומערבבים היטב.
2. מפזרים כף קמח ומערבבים לקרם חלק, מעבירים למקרר עד השימוש.
3. מכינים את השזיפים: חותכים שמונה שזיפים לפרוסות בעובי חצי ס”מ (ניתן גם להשתמש במשמשים/ אפרסקים) ושמים בקערה.
4. מוסיפים חצי כוס סוכר חום, כף רום/ קוניאק/ וויסקי (או מיץ לימון).
5. מוסיפים כף קמח, מערבבים יחד, מניחים בצד עד השימוש.
6. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה הטרופה מערבבים עד שהבצק מתגבש.
7. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 24 ס”מ. מורחים על כל עיגול שכבה של קרם שקדים ומשאירים שני ס”מ שוליים ללא קרם (ראו בתמונה).
8. מסדרים מעל הקרם שקדים פרוסות פרי בסדר צפוף ומקפלים את שוליי הבצק כלפי פנים (ראו בתמונה).

מורחים על כל עיגול קרם שקדים, מסדרים פרוסות פרי ומקפלים את שוליי הבצק כלפי פנים. צילום: ליאור שרף
מורחים על כל עיגול קרם שקדים, מסדרים פרוסות פרי ומקפלים את שוליי הבצק כלפי פנים. צילום: ליאור שרף

9. מעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
10. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה, מפזרים סוכר חום על הפירות ושולי הבצק, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות  למשך 45 דקות.
11. מצננים היטב לפני הגשה.

גאלט קרם שקדים ושזיפים. צילום: ליאור שרף
גאלט קרם שקדים ושזיפים. צילום: ליאור שרף
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכניסים קיץ לתוך מאפה? גאלט קרם שקדים ופירות קיץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    קארין צפר

    וואו זה נראה משגע! אין על המתכונים של ליאור

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות