איך נכנסתי לממלכת המטבח של אמי ומתכון לעוגת עקיצת הדבורה

יהודית מורחיים מתכוננת לראש השנה ומכינה עוגה קלאסית גרמנית בגרסה ישראלית קלילה וטעימה: עקיצת הדבורה. שילוב של עוגת טורט, אגוזים מקורמלים ומלית רכה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

הסיפור של עקיצת הדבורה התחיל לפני הרבה שנים.

כמדי חג ושבת היינו מתכנסים בביתה של אמא, היום זה אצל אחותי מרים!

כל אחד מביא מפרי גנו, מבישוליו ומעוגותיו. אני הכנתי את עקיצת הדבורה.

אחי רמי התאהב בעוגה! מאז, חובה עלי להכינה בכל פעם כאשר הוא מגיע לביקור.

האהבה של לאפייה התחילה עוד בהיותי ילדה בת 11.

זוכרת את עצמי רצה למכולת לקנות שמנת מתוקה, כזו, שהייתה מגיעה בצנצנת כמו הלבן והאשל.

אפיתי עוגת טורט בציפוי של קרמים בטעמים, הכנתי את שושני השמרים של אמא של חברתי יפה, עוגות וניל מטריפות עם שוקולד ומעל קוקוס, את עוגת הגבינה שלא נס ליחה.

אמא שלי אהבה שביום שישי נכנסתי לממלכת המטבח שלה - אפיתי לאחיי הקטנים וגם לאורחים שפקדו את ביתנו.

ברבות השנים החכמתי, למדתי ופיתחתי מתכונים משלי ולפי טעמי האישי.

בשנת 2008 פתחתי דף בפייסבוק והתחלתי להעלות מתכונים של אפייה וגם בישולים שלימדה אותי אימי היקרה.

לאט לאט ראיתי שהדף מקבל תאוצה, הגולשים מחמיאים ומבקשים מתכונים! היה זה הרגע לפתוח בלוג ולאגד את כל המתכונים במקום אחד.

מצרכים

טורט

ציפוי

אופציה נוספת לציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים עוגת טורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממסים יחד את החמאה/מרגרינה והחלב לתערובת אחידה.
  3. מפרידים ביצים, את החלבונים מקציפים ומוסיפים סוכר, בכל פעם שליש מהכמות.
  4. מוסיפים סוכר וניל, וממשיכים להקציף עד אשר מתקבל קצף יציב וגמיש. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  5. מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה ובעדינות.
  6. מוסיפים את הקמח ואת החלב לסירוגין בתנועות עטיפה, משתדלים שלא לערבב יתר על המידה.
  7. משמנים את התבנית ומעבירים לתוכה את הבלילה. מיישרים את פניה.
  8. אופים 45 דקות או עד אשר נועצים קיסם הוא יוצא עם פירורים יבשים.
  9. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: מבשלים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן ומערבבים עד להמסה מלאה.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים 15 דקות לפחות.
  11. מורחים את תערובת האגוזים על העוגה בעדינות.
  12. מעבירים את התנור למצב גריל, לאפות את העוגה על רשת מתחת לגריל ל 7-8 דקות ולא יותר, או עד אשר האגוזים משחימים מעט. מומלץ להשגיח ולא לעזוב את התנור.
  13. מוציאים ומצננים.
  14. מכינים את המלית: מקציפים 1 שמנת מתוקה (250 מ”ל) ושומרים בצד.
  15. באותה הקערה מקציפים שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, לאחר מכן מוסיפים את הקצפת שהשארנו בצד בתנועות עטיפה.
  16. חוצים את העוגה ל-2 את החלק התחתון מעבירים לתבנית או לצלחת הגשה, מורחים את כל הקרם ומכסים עם החלק העליון. מהדקים מעט.
  17. שומרים בקירור לפחות לשעתיים.

לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן:

מתכון עוגת בבקה שמרים של קרין גורן

מתכון נשיקות מרנג מקושטות

מתכון עוגת תפוחים מהירה ללא סוכר של קרין גורן

מתכון רולדת קרם תותים ומסקרפונה של נטלי לוין

מתכון עוגת פיסטוקים בחושה עם קרם מסקרפונה של אלון שבו

הערות

  • במקום למרוח את המלית ניתן לזלף את הקרם עם צנטר חלק או משונן מהחלק החיצוני לפנימי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5408.6 קק״ל 5408.6 קק״ל
פחמימות 788.1 גרם 788.1 גרם
שומן 210.8 גרם 210.8 גרם
נתרן 3216.0 מ״ג 3216.0 מ״ג
חלבון 111.8 גרם 111.8 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 3.4 גרם
שומן רווי 72.7 גרם 72.7 גרם
כולסטרול 1548.7 מ״ג 1548.7 מ״ג
סידן 831.1 מ״ג 831.1 מ״ג
ברזל 9.4 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 2344.8 מ״ג 2344.8 מ״ג
אבץ 8.7 מ״ג 8.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody