רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

אין טעים כזה: כבד עוף ברוטב יין על מצע פירה

את המתכון הזה לא תפסיקו להכין: כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום עם נגיעה של חומץ בלסמי ומייפל, על מצע פירה קרמי ומושלם. הרוטב של הכבדים עם הפירה הוא פשוט מעדן
את המתכון הזה לא תפסיקו להכין: כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום עם נגיעה של חומץ בלסמי ומייפל, על מצע פירה קרמי ומושלם. הרוטב של הכבדים עם הפירה הוא פשוט מעדן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.7 קק״ל 2194.9 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 116.3 גרם
    שומן 38.1 גרם 152.2 גרם
    נתרן 402.9 מ״ג 1611.5 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 6.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.2 מ״ג 240.7 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 438.9 מ״ג 1755.4 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.7 קק״ל 2194.9 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 116.3 גרם
    שומן 38.1 גרם 152.2 גרם
    נתרן 402.9 מ״ג 1611.5 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 6.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.2 מ״ג 240.7 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 438.9 מ״ג 1755.4 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כבדים

פירה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים את היין לרתיחה ומבשלים אותו על אש קטנה ברתיחה מתמדת עד שהוא מצטמצם לחצי.
  2. מוסיפים לסיר היין את החומץ הבלסמי, המייפל, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  3. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.

    בצל מטוגן במחבת וכף עץ
    מטגנים את הבצל

  4. מוסיפים את כבדי העוף וצולים אותם בזהירות מכל הכיוונים בלי לייבש אותם.
  5. מוסיפים את השום לכבדים.
  6. מוסיפים את רוטב היין למחבת הכבדים ומערבבים עוד דקה על האש.

    רוטב יין נוסף למחבת עם כבדי עוף ובצל
    מוסיפים את רוטב היין

  7. מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים.
  8. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם תוך כדי ערבוב בסיר על האש.
  9. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים עד שהמרגרינה נמסה לגמרי.
  10. מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים.
  11. מתבלים במלח ומגישים יחד עם הכבדים ביין.
    כבד עוף עם פירה ברוטב יין787788
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אין טעים כזה: כבד עוף ברוטב יין על מצע פירה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אילנה כהן

    נראה נהדר אבל חייבת לשאול מי עדיין משתמש בימינו עם מרגרינה?אפשר להמיר לשמן זית? זו סכנה לבריאות

קטגוריות

אביזרים