עוגת מייפל פרווה! מתכון קליל בכמה דקות!

זהירות, זה ממכר - עוגת מייפל מושלמת בכמה דקות עבודה בלבד. עוגה רכה ומתוקה עם נגיעות תפוז ואגוזי מלך שלא תצליחו לעמוד בפניה כשהיא תצא מהתנור!
זהירות, זה ממכר - עוגת מייפל מושלמת בכמה דקות עבודה בלבד. עוגה רכה ומתוקה עם נגיעות תפוז ואגוזי מלך שלא תצליחו לעמוד בפניה כשהיא תצא מהתנור!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    581
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 581.3 קק״ל 4650.7 קק״ל
    פחמימות 83.7 גרם 669.3 גרם
    שומן 24.3 גרם 194.3 גרם
    נתרן 104.1 מ״ג 832.4 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 63.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 77.2 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 759.6 מ״ג
    סידן 63.5 מ״ג 507.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 160.2 מ״ג 1281.8 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    581
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 581.3 קק״ל 4650.7 קק״ל
    פחמימות 83.7 גרם 669.3 גרם
    שומן 24.3 גרם 194.3 גרם
    נתרן 104.1 מ״ג 832.4 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 63.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 77.2 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 759.6 מ״ג
    סידן 63.5 מ״ג 507.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 160.2 מ״ג 1281.8 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור

ממבט בלבד היא עשויה להיראות כמו כל עוגה בחושה תמימה, אבל עם הביס הראשון תבינו שיש כאן משהו אחר: עוגה מטריפה, אוורירית ומשובחת, שמעבר לטעם המייפל המשגע שלה היא עשירה בטעמים נוספים ומפתיעים, ובעלת ארומה ממכרת. מי היה מאמין שאנחנו מדברים על עוגת מייפל פרווה?

המייפל הוא מאז ומתמיד אחד הטעמים האהובים ביותר עלינו, ועוד לא נתקלנו באף אדם, ילד או מבוגר, שבחר לסרב לו. ניחוח המייפל והמתיקות העמוקה שלו הופכים אותו למרכיב מושלם לכל קינוח, ובמיוחד במתכון כזה, שלוקח עוגת מייפל בחושה פרווה ומשלב אותה עם טעמים נוספים שרק מעשירים ומחזקים אותה.

אז מה יש לנו כאן? קודם כל מיץ תפוזים, שמעניק לעוגה, מעבר לטעם הנפלא, גם תוספת נוזלים שמחזקת את העסיסיות של המייפל. אנחנו, כמובן, לא עוצרים שם ומוסיפים גם גרידת תפוז לחיזוק והעשרת הארומה, ומקנחים, איך אפשר שלא – באגוזי מלך קצוצים. תשאלו כל מי שאי פעם טעם עוגת מייפל ואגוזים פרווה – מדובר בשילוב שקשה לשכוח. הניגוד בין הרכות והמתיקות של העוגה הבחושה לטעם ולמרקם של האגוזים הופך אותם לצמד המושלם, ואנחנו קופצים על כל הזדמנות לשלב ביניהם.

אם בלוטות הטעם שלכם כבר עובדות בקצב מוגבר, אל תדאגו – אתם לא תצטרכו לחכות עוד הרבה. 10 דקות עבודה, 40 דקות אפייה ואתם כבר תריחו שהעוגה מוכנה. אז שנסו מותניים והכינו את הכפיות – אתם עומדים להתמכר…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר ומערבבים במשך כמה דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הבלובנד, מיץ וגרידת תפוז וממשיכים לערבל.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים את העוגה כ-40 דקות, או עד שהיא מתייצבת, תופחת וקפיצית למגע.
  6. מוציאים מהתנור, מחוררים חורים קטנים בעזרת קיסם, ויוצקים מעל סירופ מייפל, משאירים בתבנית עד שכל הסירופ נספג.

    עוגת מייפל פרווה
    מחוררים חורים קטנים בעזרת קיסם, ויוצקים מעל סירופ מייפל. צילום: שניר גואטה

  7. מחלצים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.

    עוגת מייפל פרווה
    מתכון עוגת מייפל פרוה. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מייפל פרווה! מתכון קליל בכמה דקות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    רעות כהן

    אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? ואם כן כמה שמן?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, כוס שמן.

    Avatar
    בתאל קשני

    אפשר להמיר מרגרינה בשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי (: בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות