מתכון לאלפחורס של קרין גורן – העוגיות ששיגעו את העולם!

קבלו מתכון מעולה לאלפחורס - אלפחורס זו עוגיה דרום אמריקאית עדינה, פריכה וסופר טעימה, עם מלית ריבת חלב מפנקת. מתכון לאלפחורס שקל להכין לבד בבית
קבלו מתכון מעולה לאלפחורס - אלפחורס זו עוגיה דרום אמריקאית עדינה, פריכה וסופר טעימה, עם מלית ריבת חלב מפנקת. מתכון לאלפחורס שקל להכין לבד בבית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
32 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    268
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 510.8 גרם
    שומן 12.3 גרם 184.9 גרם
    נתרן 20.8 מ״ג 311.8 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 34.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 104.7 גרם
    כולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״ג
    סידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    268
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 510.8 גרם
    שומן 12.3 גרם 184.9 גרם
    נתרן 20.8 מ״ג 311.8 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 34.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 104.7 גרם
    כולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״ג
    סידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין

קרין גורן מגלה את הסוד שלה למתכון לעוגיות אלפחורס מושלמות, שלוקח רק 30 דקות להכין אותן בבית. כל מי שטעם אלפחורס ואהב – התמכר מיד. הרי מה יש לא לאהוב בריבת חלב עשירה, עטופה בשתי עוגיות נימוחות המתמוססות בפה? תוסיפו לכל זה את ציפוי הקוקוס וסביר להניח שתבינו מה הופך אותן לכל כך אהובות.

אם עד היום לא שמעתם על אלפחורס אז נעים להכיר. מדובר בעוגיות ארגנטינאיות מסורתיות, הנפוצות גם בספרד וגם במדינות דרום אמריקה (כמו צ’ילה, פרו ואורוגוואי). למרות שהמילוי המפורסם ביותר שלהן הוא ריבת חלב, ניתן למצוא גם אלפחורס במילוי שוקולד, תפוחי עץ, מרנג ועוד. לרוב הן מצופות בקוקוס, אבל יש הנוהגים לצפות אותן גם בשוקולד מריר, מריר ועוד. הן מושלמות ליד הקפה, על שולחן הקינוחים ובכל פעם שבא לכם לפנק או להתפנק במשהו מתוק.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
32 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. באמצעות מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את עוגיות האלפחורס, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
  9. שימרו את עוגיות האלפחורס בכלי אטום.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לאלפחורס של קרין גורן – העוגיות ששיגעו את העולם!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שרון ג'בלי

    מעולים!!!

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    דורין גפני-פאר

    יואווווו מתאים לי עם הנס קפה של הביוקר

      Avatar
      מערכת Foody

      הכי כיף עם הקפה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות