-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.9 קק״ל 1006.8 קק״לפחמימות 9.1 גרם 72.9 גרםשומן 2.3 גרם 18.5 גרםנתרן 1188.7 מ״ג 9509.8 מ״גחלבון 15.2 גרם 121.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.6 גרםכולסטרול 66.0 מ״ג 527.6 מ״גסידן 49.8 מ״ג 398.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 520.5 מ״ג 4164.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות126
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.9 קק״ל 1006.8 קק״לפחמימות 9.1 גרם 72.9 גרםשומן 2.3 גרם 18.5 גרםנתרן 1188.7 מ״ג 9509.8 מ״גחלבון 15.2 גרם 121.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.6 גרםכולסטרול 66.0 מ״ג 527.6 מ״גסידן 49.8 מ״ג 398.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 520.5 מ״ג 4164.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 126 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
ציר
-
3 ליטר מים
-
1 בצל בינוניפרוס דק
-
3 גזרים בינונייםפרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
3 ראשי דג ברמונדי ישראליראשים וזנבות ששמרנו מהדג שנטחן
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים יחד את הדג הטחון עם הביצה הקשה והבצלים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב.
- טועמים מעט מהתערובת על קצה הלשון ומתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.
- מניחים את התערובת בצד לחצי שעה.
- מכינים את הציר: בסיר בינוני מרתיחים 3 ליטר מים.
- ברתיחה, מוסיפים את פרוסות הבצל והגזר ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול - הציר צריך להיות קצת מתוק, מפולפל ומלוח. מוסיפים תבלינים לפי טעמכם האישי.
- מבשלים את הגפילטע פיש: בידיים רטובות מעט צרים קציצות אליפטיות מתערובת הדג.
- מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח.
- מוסיפים לציר את הראשים והזנבות של הדג ששמרנו מקודם.
- מעלים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים על אש קטנה בבעבוע מאוד עדין.
- בסיום הבישול מעבירים את הקציצות בעדינות לקופסה אטומה. את הציר מוזגים לקופסה או צנצנת נפרדת יחד עם הבצל והגזר.
- מאחסנים את הקציצות והציר המקרר עד ההגשה, לפחות 4-5 שעות שיאפשרו לציר להיקרש.
- מגישים: בכל צלחת הגשה מניחים קציצת דג ומעליה פרוסת גזר. ליד קציצת הדג שמים 1-2 כפות קריש של ציר הדגים. מגישים קר.
מתכוני החג של תמר
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים יחד את הדג הטחון עם הביצה הקשה והבצלים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב.
- טועמים מעט מהתערובת על קצה הלשון ומתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.
- מניחים את התערובת בצד לחצי שעה.
- מכינים את הציר: בסיר בינוני מרתיחים 3 ליטר מים.
- ברתיחה, מוסיפים את פרוסות הבצל והגזר ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול - הציר צריך להיות קצת מתוק, מפולפל ומלוח. מוסיפים תבלינים לפי טעמכם האישי.
- מבשלים את הגפילטע פיש: בידיים רטובות מעט צרים קציצות אליפטיות מתערובת הדג.
- מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח.
- מוסיפים לציר את הראשים והזנבות של הדג ששמרנו מקודם.
- מעלים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים על אש קטנה בבעבוע מאוד עדין.
- בסיום הבישול מעבירים את הקציצות בעדינות לקופסה אטומה. את הציר מוזגים לקופסה או צנצנת נפרדת יחד עם הבצל והגזר.
- מאחסנים את הקציצות והציר המקרר עד ההגשה, לפחות 4-5 שעות שיאפשרו לציר להיקרש.
- מגישים: בכל צלחת הגשה מניחים קציצת דג ומעליה פרוסת גזר. ליד קציצת הדג שמים 1-2 כפות קריש של ציר הדגים. מגישים קר.
מתכוני החג של תמר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן