אם אין לי מלי, מי לי? בורקס מצות של מלי מאירוב!

המתכון של מלי מאירוב לבורקס מצות קל להכנה עם מגוון מילויים טעימים שכל הילדים אוהבים. אם יצאתם לטיול בפסח או שסתם התחשק לכם לגוון את ארוחת הבוקר שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    43 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

טיגון

מילוי גבינות

מילוי פירה

מילוי בולגרית ותרד

מילוי בשר

אופן הכנה

  1. מרטיבים את המצות מתחת לברז. מחזיקים את כולן בצורה אנכית ומרטיבים היטב, גם בין הפתחים. כשהמצות נוטפות מים מעבירים למגבת, עוטפים את המצות ונותנים להן לנוח בתוך המגבת לחצי שעה או יותר.
  2. בינתיים מכינים מילוי: אני הפעם בחרתי במילוי הראשון, אבל ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים. בקערה מערבבים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת, מעט פלפל שחור וקורט מלח.
  3. חותכים את המצות, כל מצה ל-4 מרובעים שווים.
  4. על כל 2 מרובעים מניחים כפית מהמלית, מקפלים למשולש, מפזרים קצת מלח ומהדקים היטב.
  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים.

    בורקס מצות. צילום: מלי מאירוב.
    בורקס מצות. צילום: מלי מאירוב.

הערות

  • אפשר לטבול כל משולש בביצה עם טיפה מלח ורק אז להעביר לטיגון.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 502.7 קק״ל 5026.7 קק״ל
פחמימות 12.9 גרם 129.1 גרם
שומן 43.4 גרם 434.3 גרם
נתרן 1360.4 מ״ג 13603.7 מ״ג
חלבון 14.9 גרם 149.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 27.1 גרם
שומן רווי 9.2 גרם 91.8 גרם
כולסטרול 30.7 מ״ג 307.3 מ״ג
סידן 172.7 מ״ג 1726.8 מ״ג
ברזל 5.1 מ״ג 51.3 מ״ג
אשלגן 262.9 מ״ג 2629.3 מ״ג
אבץ 12.5 מ״ג 124.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (73)

    Avatar
    אופגנג חנה

    מלמ התגעגענו… המתכונים שלך פשוט קלילים וטעימים ברמות..אני כבר הולכת להכין את המתכון עם מילוי בשר.. תודה יקירה ומועדים לשמחה..

    Avatar
    רלי ראובן

    מלי היקרה והאלופההה אין עלייך ועל המתכונים המושלמים שלך אחד אחד. כל מתכון יוצא נדיר וגורף המון מחמאות בזכותך♥️

    Avatar
    אורית ואריק חג'בי

    מלי היקרה המתכונים שלך פשוט מעולים וקלים תודה🙏

      Avatar
      Rachel Lahav

      אם הבנתי נכון, מניחים ריבוע מצה אחד על ריבוע נוסף. מניחים עליהם כפית מילוי ואז סוגרים למשולש?

    Avatar
    Monique Tivoli

    מתכונים מעולים וקלים , אני מבקשת להשאיר אותם גם אחרי פסח עד שניגמור את המצות. תודה 😊חג שמח .

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody