אמאאאא!!! תבשיל בשר מרוקאי מטורף!

יהודה עמר מכין תבשיל בשר טעים בטירוף לארוחת ערב משפחתית וחגיגית! בשר אונטריב רך כמו חמאה, ברוטב אדום ופינקטי עם שום, גרגירי חומוס, פלפל, עגבניות ושלל תבלינים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בשר

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: מכניסים לתוך סיר עם מים חמים את נתח הבשר, זרעי הכוסברה ועלי הדפנה ומבשלים לפחות שעתיים (כל נתח צריך זמן שונה) עד שהבשר רך. עדיף להכניס את הנתח בשלמותו לסיר ולאחר שהנתח רך ומוכן לקרר ולחתוך לקוביות. (חשוב לבשל את הבשר עד שיהיה רך ממש לפני שמכניסים אותו לרוטב).
  2. מכינים את הרוטב: בתוך סיר שטוח שמים את השמן, השום ופלפל שאטה. מטגנים מעט כדי לפתוח טעמים.
  3. מוסיפים את יתר התבלינים ופותחים גם אותם בשמן על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל שושקה, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  5. מוסיפים את קוביות הבשר שהכנו מראש לרוטב, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והרסק, מערבבים קלות מבשלים עוד 20 דק לפחות על אש נמוכה כדי שהבשר יתפוס טעמים.
    מוסיפים את קוביות הבשר שהכנו מראש לרוטב, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והרסק וממשיכים לבשל. צילום: יהודה עמר
    מוסיפים את קוביות הבשר שהכנו מראש לרוטב, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והרסק וממשיכים לבשל. צילום: יהודה עמר

    תבשיל בשר מרוקאי. צילום: יהודה עמר
    תבשיל בשר מרוקאי. צילום: יהודה עמר

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 176.1 קק״ל 1760.9 קק״ל
פחמימות 15.6 גרם 156.3 גרם
שומן 11.2 גרם 112.1 גרם
נתרן 586.2 מ״ג 5862.4 מ״ג
חלבון 4.0 גרם 39.8 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 57.0 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 8.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 62.3 מ״ג 622.7 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 32.2 מ״ג
אשלגן 766.6 מ״ג 7666.0 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 5.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Shosh Buchnick

    אפשר עם עוף או הודו? אני לא אוכלת בשר בקר

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר עם עוף או הוד ואז אפשר לוותר על שלב הבישול הארוך של הבשר. עוף מתבשל מהר כך שאפשר להכין תחילה את הרוטב ולבשל בו את נתחי העוף עד שהם מבושלים לחלוטין (שימי לב שלנתחי עוף יש נטייה להתייבש). בהצלחה!

הצג עוד