דג אמנון מטוגן ברוטב חמוץ מתוק חריף

דג אמנון פריך מטוגן בשלמותו בשמן חצי עמוק ומוגש עם רוטב תאילנדי, ליים והמון עשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. חורצים בכל דג 3 חתכים אלכסוניים מכל צד. קוצצים את השום, הג’ינג’ר, הפלפל, העגבניות, האננס. מבשלים ומסננים את השעועית. קוצצים את עשבי התיבול, פורסים את הבצל וסוחטים מיץ מליים/לימון.
  2. מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את שמן הקוקוס, מוסיפים את השום והצ’ילי, ומטגנים על להבה נמוכה-בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות והאננס וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הרוטב לפאד תאי וקרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את השעועית השחורה.
  4. מחממים את השמן בווק, מוודאים שהוא חם, ומטגנים את הדגים 4-5 דקות. מוציאים לנייר סופג.
  5. מגישים לכל סועד את הדג, את הרוטב בקערה ועשבי התיבול ליד.

הערות

  • דגי האמנון אמורים להיות במשקל 400-500 גרם כל אחד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 797.8 קק״ל 3191.2 קק״ל
פחמימות 30.9 גרם 123.4 גרם
שומן 65.2 גרם 260.7 גרם
נתרן 411.3 מ״ג 1645.0 מ״ג
חלבון 22.7 גרם 90.7 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.2 גרם
שומן רווי 14.0 גרם 56.0 גרם
כולסטרול 30.1 מ״ג 120.4 מ״ג
סידן 68.6 מ״ג 274.5 מ״ג
ברזל 28.0 מ״ג 112.1 מ״ג
אשלגן 787.0 מ״ג 3147.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    יעל גוטליב

    יצא משו

    Avatar
    אורלי ריינר

    יצא לי בטעם גרביים…

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody