אנטריקוט עם עגבניות צלויות וסלסת עשבי תיבול

איך משדרגים סטייק עסיסי? השף משה שגב מכין סטייק אנטריקוט עם עגבניות צלויות וסלסלת עשבי תיבול. יותר עסיסי וטעים מזה לא יכול להיות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

עגבניות צלויות

סלסה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את העגבניות לרבעים, ואת הפלפלים החריפים לאורכם. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, שמיר ורוקט. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את נתח הבשר ל-2 סטייקים במשקל 250 גרם כל אחד.
  2. מכינים את העגבניות הצלויות: שמים בקערה את העגבניות, שמן זית, שום מלח ופלפלים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים במשך 25 דקות. בתום הזמן מעבירים את התנור למצב של גריל עליון וממשיכים לצלות עוד 15 דקות נוספות, או עד שהעגבניות מתחילות להשחים.
  3. מכינים את הסלסה: שמים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב.
  4. מטגנים את הסטייקים: מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה. משמנים את הסטייקים בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומטגנים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
  5. שמים בצלחת הגשה את העגבניות, מעליהן את הסטייק, מוסיפים את הסלסה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1561.1 קק״ל 3122.3 קק״ל
פחמימות 41.0 גרם 82.0 גרם
שומן 133.4 גרם 266.9 גרם
נתרן 7294.0 מ״ג 14588.0 מ״ג
חלבון 50.4 גרם 100.8 גרם
סיבים תזונתיים 14.2 גרם 28.4 גרם
שומן רווי 22.6 גרם 45.1 גרם
כולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״ג
סידן 355.0 מ״ג 710.1 מ״ג
ברזל 13.8 מ״ג 27.6 מ״ג
אשלגן 3023.6 מ״ג 6047.2 מ״ג
אבץ 8.8 מ״ג 17.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody