אסי נותנת לכם כנפיים! כנפיים ברוטב מייפל ושום ב-2 דק’!

אסי רוז מזכירה לנו כמה כיף לאכול בידיים במתכון משגע לכנפיים ברוטב מייפל ושום, שילוב של מתיקות ועוקצנות שייגרום לכם ללקק את האצבעות - רק לא לשכוח לשטוף לפני!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    2 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אלה ימים שהחיפוש אחר תעסוקה גובר. לדעתי אין דרך יותר נפלאה להעביר את הזמן עם “פינגר-פוד” , זו הדרך האהובה עלי לאכול אוכל, לאכול עם הידיים, בטח משהו דביק ועסיסי כמו כנפיים, ולא סתם כנפיים, כאלה ברוטב מייפל ושום.

אחרי כל כנף, מלקקים אצבע אצבע, הפאן מתחיל עוד בהתחלה כשהמגש של הכנפיים יוצא מהתנור, הריח מסחרר את כל החושים, ואז כולם מנסים לגעת ולתפוס כנף חמה מידי, מיד עוזבים את הכנף כי היא חמה מידי ובאותה שנייה מלקקים את הרוטב החם מהאצבעות.

כמה דק אחר כך הלהיטות יורדת, ואפשר להתחיל לחסל אותן אחת אחת. השילוב הארומטי והמתקתק של המייפל עם העוקצניות והנוכחות של השום הופכים את הכל לכיף עוד יותר גדול. פיזרתי קצת פטריות שחיכו לי במקרר, אפשר לבחור בכל ירק שתרצו ואפשר גם בלי:)

לצד הכנפיים המשכתי עם הקו והכנתי צ’יפס וככה העברנו ארוחה שלמה של אכילה בידיים, בכל גיל נהנים ממנה מהקטנטנים עד הגדולים. יש באכילה בידיים משהו משחרר וסוחף, זה כיף ענקי וזה גורם לכולם ליציאה כיפית מהשגרה.

חיממתי תנור הכנתי בכמה דקות 2 תבניות, האחת של הכנפיים והשנייה של הצ’יפס. הכנסתי את שתיהן לתנור ותוך שעה הייתה לי ארוחה מהממת וטעימה שעבדתי עלייה רק מספר דקות. התנור צלצל שלחתי את כולם לשטוף ידיים היטב, ערכנו שולחן ונתנו דגש על מפיות. ישבנו, צחקנו, זללנו וליקקנו את האצבעות.

כמה דקות קטנות של עבודה וגם אצלכם בתנור יכולה להיות תבנית טעימה כזו, תבנית שוברת שגרה, תבנית שכל המשפחה נהנית ממנה. תבנית של ביחד, תבנית של הנאה צרופה, תבנית של כיף ענקי.

ימי בריאות מאושרים 🙂

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את הכנפיים בתבנית בצורה מרווחת ולא צפופה, מערבבים בקערה את כל המצרכים של הרוטב ושופכים על הכנפיים, מערבבים את הכנפיים עד שכל הרוטב נמרח עליהן, מפזרים את הפטריות ומכסים את התבנית היטב כך שתהיה אטומה.
    מסדרים את הכנפיים בתבנית בצורה מרווחת ולא צפופה. צילום: אסי רוז
    מסדרים את הכנפיים בתבנית בצורה מרווחת ולא צפופה. צילום: אסי רוז

     

  3. מכניסים לתנור לאפייה של 50-60 דקות, מסירים את הכיסוי הופכים (אפשר עם מלקחיים) את הכנפיים ומכניסים לעוד 5 דקות לקרמול קליל.
  4. מוציאים מהתנור ומגישים.

    כנפיים ברוטב מייפל ושום. צילום: אסי רוז
    כנפיים ברוטב מייפל ושום. צילום: אסי רוז

עוד קצת ממני

  • ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.
  • ניתן להחליף את המייפל בדבש או בסילאן.
  • לחובבי הבצל אפשר לחתוך בצל לפרוסות דקות ולפזר בתחתית התבנית לפני פיזור הכנפיים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 836.4 קק״ל 3345.5 קק״ל
פחמימות 18.4 גרם 73.6 גרם
שומן 54.7 גרם 218.8 גרם
נתרן 1799.9 מ״ג 7199.6 מ״ג
חלבון 66.8 גרם 267.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.0 גרם
שומן רווי 16.1 גרם 64.4 גרם
כולסטרול 416.3 מ״ג 1665.0 מ״ג
סידן 72.1 מ״ג 288.5 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 870.7 מ״ג 3483.0 מ״ג
אבץ 5.6 מ״ג 22.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד