אסקלופ עוף עם שומר ביין לבן ותפוזים

מה עושים עם כמויות גדולות של חזה עוף שהצטברו במקפיא? עידית נרקיס כ״ץ מכינה מנה מקורית וטעימה של אסקלופ עוף עם שומר ביין לבן ותפוזים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

הילדים שלי הם ילדים ישראלים רגילים, משמע ממש ממש אוהבים שניצל. בגלל האהבה הזאת לשניצלים, פיתחתי משהו שאני לא שולטת בו: בכל פעם שאני בסופר יש לי תגובה לא רצונית - היד שלי ניגשת אל מגשי נתחי השניצלים החתוכים מראש (איזה נוח זה שלא צריך לחכות בתור של הבשר?) ושמה בעגלה, כדי “שיהיה בבית”. בבית אני מיד דוחפת את מגש השניצלים למקפיא וכך עם הזמן ההיצע עלה על הביקוש ונתקעתי עם מלאי קפוא של חזה עוף משוטח ודפוק שיכול להאכיל גן שלם.

שברתי את הראש מה עוד אפשר לעשות עם העוף הזה, שלא כולל ביצה ופירורי לחם או מילוי וגלגול, ונזכרתי באסקלופ, אותם נתחי בשר דקיקים שמיטגנים בכמה דקות קטנות. כפי שיכלתם לשים לב בפסקה הקודמת, יש לי צורך בלתי נשלט לקנות אצל הירקן ובסופר הרבה יותר ממה שאני צריכה, לכן אתגרתי את עצמי לכתוב את המתכון להשבוע אך ורק עם דברים שיש לי בבית.

היו לי כמה שומרים שהתכוונתי להכין מהם פסטה עם שום ושומר (כמו המתכון מלפני שבועיים, רק בלי הקישואים), אבל החלטתי לעשות להם הסבה מקצועית. רציתי לעשות רוטב קליל של יין לבן - אבל לא היה לי כזה בבית - לכן השתמשתי בתחליף הקבוע שלי: סאקה. זה נשמע זר ויקר, אבל סאקה זה בעצם אחלה משקה להחזיק במזווה (וגם לשתייה) כתחליף ליין לבן. הוא לא צריך קירור, הוא לא עולה המון והוא משתלב בערך בכל מנה שאני יכולה לחשוב עליה, כולל קינוחים. להכל הוספתי מיץ תפוזים שמתאים מאוד לשומר, ועשבי תיבול מהאדנית - וקיבלתי מנה כיפית וקלילה מצד אחד, ועם טעמים של סתיו מצד שני. והכי חשוב - הילדים היו מרוצים, לכן אני מרוצה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בצלחת שטוחה את הקמח עם כפית מלח. 
  2. מצפים את נתחי חזה העוף משני הצדדים בקמח. 
  3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית. מנערים עודפי קמח ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להשמחה קלה (אם צריך, מטגנים בסבבים). אם הנתחים דקיקים מהרגיל, אין צורך אפילו לחכות להשחמה, כדי לא לייבש את העוף. 
  4. מעבירים את העוף המוכן לצלחת ומניחים בצד. 
  5. בזמן שהעוף במחבת מסירים מהשומר את הבסיס ואת החלק העליון וחותכים אותו לאורך, שוטפים מבפנים. חותכים את השומר לפרוסות לאורך. 
  6. אם צריך  - מוציאים לכלוכים גדולים מהמחבת ומוסיפים עוד שמן זית. מטגנים את השומר עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר (נשארים על אש גבוהה) ומבשלים עד שהמים מתאדים והשומר מתרכך. לאחר שהמים מתאדים טועמים את השומר - אם הוא לא רך מספיק מוסיפים עוד קצת מים. 
  7. בזמן שהשומר מתרכך במים, מניחים סיר קטן על הכיריים. 
  8. פורסים את שיני השום ומניחים אותם בתוך הסיר עם קצת שמן זית. מדליקים את האש, וכשהשום מתחיל לרחוש ולהפיץ ריח, מוסיפים את מיץ התפוזים, הסאקה, עלי תימין וקצת מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות. 
  9. כשהשומר רך מספיק, מסדרים אותו באופן שווה על פני המחבת, מניחים מעליו את פרוסות העוף ויוצקים את הרוטב מעל הכל. מבשלים כדקה-שתיים, ומכבים את האש. מגישים מיד, ואם לא - סוגרים את הסיר במכסה עד ההגשה. 

מתכון של קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

מתכון מושלם של שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

מתכון שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

מתכון מטרף של מוקפץ עוף ופלפלים צבעוניים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 152.8 קק״ל 916.9 קק״ל
פחמימות 12.9 גרם 77.2 גרם
שומן 9.1 גרם 54.6 גרם
נתרן 804.9 מ״ג 4829.3 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 11.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.6 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 35.4 מ״ג 212.5 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
אשלגן 262.6 מ״ג 1575.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody