רקע הנמל
הנמל

אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות

בראוניז שוקולדיים במיוחדים בגרסה מותאמת לילדים, עם ציפוי שוקולד כיפי וקישוטים צבעונים שאפשר להכין ביחד איתם. אל תגלו להם שגם הגדולים מתים על הבראוניז האלה
בראוניז שוקולדיים במיוחדים בגרסה מותאמת לילדים, עם ציפוי שוקולד כיפי וקישוטים צבעונים שאפשר להכין ביחד איתם. אל תגלו להם שגם הגדולים מתים על הבראוניז האלה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    7960
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7960.2 קק״ל 7960.2 קק״ל
    פחמימות 4231.2 גרם 4231.2 גרם
    שומן 4090.0 גרם 4090.0 גרם
    נתרן 4643.2 מ״ג 4643.2 מ״ג
    חלבון 3877.5 גרם 3877.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3852.9 גרם 3852.9 גרם
    שומן רווי 3972.1 גרם 3972.1 גרם
    כולסטרול 5269.2 מ״ג 5269.2 מ״ג
    סידן 4315.4 מ״ג 4315.4 מ״ג
    ברזל 3847.4 מ״ג 3847.4 מ״ג
    אשלגן 6474.0 מ״ג 6474.0 מ״ג
    אבץ 3833.6 מ״ג 3833.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    7960
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7960.2 קק״ל 7960.2 קק״ל
    פחמימות 4231.2 גרם 4231.2 גרם
    שומן 4090.0 גרם 4090.0 גרם
    נתרן 4643.2 מ״ג 4643.2 מ״ג
    חלבון 3877.5 גרם 3877.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3852.9 גרם 3852.9 גרם
    שומן רווי 3972.1 גרם 3972.1 גרם
    כולסטרול 5269.2 מ״ג 5269.2 מ״ג
    סידן 4315.4 מ״ג 4315.4 מ״ג
    ברזל 3847.4 מ״ג 3847.4 מ״ג
    אשלגן 6474.0 מ״ג 6474.0 מ״ג
    אבץ 3833.6 מ״ג 3833.6 מ״ג
    סגור

אני חולה על בראוניז! זה הקינוח הראשון שאני חושבת עליו כשאני צריכה להכין משהו מתוק. זמן ההכנה הקצר, שהוא ניגוד מוחלט לתוצאה המהממת, הופך אותם באמת לקינוח האולטימטיבי.

כשאני מארחת אני אוהבת לחתוך אותם לקוביות קטנות ולהניח בקערה גדולה. זה גם מאפשר לאנשים לקחת כמה בראוניז, כי בינינו – מי יכול להספתק באחד, וכשהם קטנים המצפון הרבה פחות מציק, וזה גם יפהפה ועדין.

הפעם בחרתי להביא לכם גרסה קצת יותר משודרגת, שמתאימה גם לימי הולדת – אצבעות בראוניז עטופים בשכבה של שוקולד וסוכריות. כי אם כבר שחיתות אז עד הסוף.

ולפני שתשאלו אני מקדימה תשובה – אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואז להכין את הבראוניז הזה פרווה (יוצא מושלם) ומי שרוצה להכין אותם לילדים וקצת מפחד מהטעם המעט מריר של השוקולד בציפוי יכול גם להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


בראוניז

ציפוי וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות (כן, לא יותר).
  2. בקערה שמתאימה למיקרו, או מעל באן מארי, ממיסים את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
    מוסיפים את הסוכר וטורפים.
  3. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות לגמרי בבלילה.
  4. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד שנוצרת בלילת שוקולד אחידה.
  5. מתיזים תרסיס שמן על התבנית ומניחים מעל נייר אפייה.
  6. שופכים את הבלילה פנימה, מיישרים מעט ואופים בתנור במשך 25-30 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים אבל מעט רכים באמצע.
  7. מצננים היטב במקרר, לפחות במשך 3 שעות. בשלב הזה אפשר להגיש אותם ככה או להמשיך לגרסה המשודרגת.
  8. ממיסים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב (השמן עוזר לשוקולד להתייצב בקירור וגם הופך את השוקולד לנוזלי יותר ואז השכבה של השוקולד תהיה דקה יותר על הבראוניז).
  9. חותכים את הבראוניז לאצבעות.
  10. מניחים נייר אפייה על השיש, מעליו מניחים רשת ומעליה את אצבעות הבראוניז בצפיפות אבל עם רווח בין אחת לשניה.
  11. שופכים מעל את רוטב השוקולד, ממתינים דקה ומפזרים סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר עד להגשה.

הערות

  • אפשר להוסיף לבלילת הבראוניז כל תוספת שאוהבים כמו אגוזים קצוצים, דובדבני אמרנה, שוקולד צ'יפס, עדשים צבעוניות ועוד
  • במקום סוכריות בחלק העליון אפשר לפזר אגוזים קצוצים או קוקוס לבן
  • אם נשאר לכם שאריות של בראוניז מהצדדים, פשוט מערבבים אותם עם 100 גרם שוקולד מומס ויוצרים כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ריבי רז

    מחפשת בינויות את הקקאו המעולה של הנמל ולא מוצאת. באיזו רשת אפשר לקנות?

      Avatar
      Foody Foody

      אמור להיות ברוב הסופרים, את יכולה להתקשר לשירות הלקוחות של הנמל ולשאול. ובכל מקרה, את יכולה להשתמש במתכון בכל קקאו מעולה אחר.

    Avatar
    Diana Akishin

    היי רחלי, בסרט רואים שאת שמה סוכר לבן. ברישום של המצרכים רשום סוכר חום בהיר. מה הכי מומלץ?

      Avatar
      Foody Foody

      אין הבדל משמעותי בין הסוכרים, כך שבמקרה זה לא משנה באיזה משתמשים. בהצלחה!

    Avatar
    מאירה קסטנר

    הי רחלי, ראיתי את המתכון וגם את התכנית בטלויזיה… נראה ממש טעים. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה או קוקוס ? אני הרבה פעמים אופה עם שמן ענבים לא מזוכך, בריא יותר ויותר נהדר. תודה רבה 🙂 ה

      Avatar
      Foody Foody

      היי מאירה, כאן אי אפשר להחליף את החמאה משום שזה יפגע במרקם ובטעם

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות