ארוחה בסיר אחד – שפונדרה עם תפוחי אדמה ואורגנו

אסי רוז מבשלת ארוחה מזינה לכל המשפחה בזמן עבודה קצר - בשר שפונדה עם סירות תפוחי אדמה, שום, דבש ואורגנו ריחני שנכנסים לסיר אחד רחב ונאפים יחדיו בתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מי שמכיר אותי יודע כמה אני מעריכה ואוהבת את תבלין האורגנו, הוא אחד התבלינים הוותיקים והחכמים בכל מטבח בעולם.

הוא בעל ארומות מופלאות וסגולות מרפא מפעימים. הוא משתלב במגוון רחב של טעמים ובעיקר נותן להם רעננות אינסופית.

אורגנו הוא אוצר גלום, הוא אוצר גלום בכל שלב בחיים ובמיוחד עכשיו, בתקופה בה בריאות איתנה היא השאיפה של כולנו. בריאות איתנה ושפיות מופלאה.

את התבנית הזו הכנתי כי הייתי זקוקה לקצת הפסקה. קצת הפסקה מהמטבח.

עכשיו כשכולם בבית יש צורך לבשל ארוחות באופן שוטף ולפעמים כל אחת ואחד זקוקים לקצת הפסקה.

את התבנית הכנתי בכמה רגעים מהירים ואז התנור עשה את רוב העבודה. הוא צלה וצרב וריכך את הבשר ותפוחי האדמה.
הוא שמר את הארומות המופלאות והמרפאות של האורגנו בתוך המזון והוא יצר לי זמן חופשי לעוד משימות שהיו לי באותו היום.

אני הייתי מלאה בנחת כי ידעתי שבזמן שאני עסוקה בתנור מתבשלת הארוחה המזינה שאני רוצה להעניק לכל המשפחה שלי.

מעבר לתכולת המזון החלק המדהים בתבנית הזו היא היכולת של האורגנו גם לתת טעם משגע, גם לתת רעננות אינסופית וגם להעניק לגופנו חיזוק של מערכת חיסון ואיזון של תחושות רעב ושובע. כי מי לא זקוק לכל אלה בימים טרופים כאלה.

את האורגנו שלי אני משלבת בהמון מזונות, החל מלהוסיף אותו לחביתה או לסלט שלי, עד הוספה שלו לתבשילים ושילובו בתיבול מנות אפויות.

הפעם הוספתי אותו לתבשיל שכולו ארוחה, ארוחה למשפחה מאושרת שלא דרשה המון עבודה והעניקה המון נחת ושמחה ללב של כולם.

אז כל שנותר הוא לחמם תנור ולחתוך תפוחי אדמה לסירות שיאספו המון טעם וארומות מהתיבול הכי פשוט ועוצמתי שתכינו.

תיבול שכל אחד ירצה להעניק לעצמו ולבית שלו בימי כאלה. תיבול שמתאים לגדולים ולקטנים.

תיבול כזה שמעצים טעמים ומחזק את הגוף. תיבול שיכבוש את הלב של כולם. תיבול הכי קל ופשוט שיש 😊

ימי בריאות מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות טורבו .
  2. בוחרים בסיר רחב שוליים שיכול להיכנס לתנור / תבנית רחבה עם שוליים גבוהים, מסדרים מחצית משמיניות תפוחי האדמה בסיר ומניחים את גוש הבשר במרכז הסיר על תפוחי האדמה, את שאר תפוחי האדמה מסדרים מסביב לבשר.
  3. חוצים את ראש השום לחצי, חצי ממנו מפזרים לחצאי שיני שום, ואת החצי השני התחתון משאירים שלם. מפזרים את השום בסיר ומניחים את החצי ראש שום לצד הבשר.
    מפזרים את השום בסיר ומניחים את החצי ראש שום לצד הבשר. צילום: אסי רוז
    מפזרים את השום בסיר ומניחים את החצי ראש שום לצד הבשר. צילום: אסי רוז

     

  4. מערבבים את כוס המים עם המלח והאורגנו ושופכים אותה על תפוחי האדמה והבשר. אוטמים היטב את הסיר ומכניסים לתנור, ראשית אופים בחום של 220 מעלות למשך 45 דקות ואז מנמיכים את האש לחום של 180 מעלות למשך שעה.
  5. שעת הקרמול - מסירים את כיסוי הסיר, בעזרת מברשת מברישים את כל פני הסיר את תפוחי האדמה והבשר עם הדבש. מכניסים לתנור בחלקו העליון של התנור כמה שיותר קרוב למקור החום, ואופים במשך 5 דקות על חום של 220 מעלות. אני ממליצה למרוח את הבשר ואת תפוחי האדמה כל 2 דקות בזמן הקרמול.
  6. נוציא מהתנור ונגיש לצד סלט חסה רענן.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה ל4 ימים
  • ניתן להוסיף גם בטטות לתבנית
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 42.8 קק״ל 256.9 קק״ל
פחמימות 10.1 גרם 60.6 גרם
שומן 0.1 גרם 0.6 גרם
נתרן 519.4 מ״ג 3116.1 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 5.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.2 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 38.9 מ״ג 233.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 64.5 מ״ג 387.2 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody