קערה לוהטת: סלט אנטיפסטי עם טופו ברוטב ברביקיו ויוגורט

נמאס לכם מחסה בסלט? סלט אנטיפסטי עם טופו ברוטב ברביקיו ויוגורט זה בדיוק הפתרון עבורכם לסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה, טעימה, מגוונת ומזינה
נמאס לכם מחסה בסלט? סלט אנטיפסטי עם טופו ברוטב ברביקיו ויוגורט זה בדיוק הפתרון עבורכם לסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה, טעימה, מגוונת ומזינה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1668.8 קק״ל 1668.8 קק״ל
    פחמימות 228.9 גרם 228.9 גרם
    שומן 56.5 גרם 56.5 גרם
    נתרן 5288.8 מ״ג 5288.8 מ״ג
    חלבון 63.0 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    סידן 847.9 מ״ג 847.9 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 1460.9 מ״ג 1460.9 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1668.8 קק״ל 1668.8 קק״ל
    פחמימות 228.9 גרם 228.9 גרם
    שומן 56.5 גרם 56.5 גרם
    נתרן 5288.8 מ״ג 5288.8 מ״ג
    חלבון 63.0 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    סידן 847.9 מ״ג 847.9 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 1460.9 מ״ג 1460.9 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

הגדולה של הסלט הזה היא שאפשר לאכול אותו גם חם וגם קר. כשהירקות יוצאים מהתנור ומערבבים אותם עם הטופו, האורז המלא, הברביקיו והיוגורט מתקבלת מעין תוספת חמה וטעימה מגוונת במרקמים ונהדרת כמנה עיקרית או כתוספת.

אם נשארו לכם שאריות, כל הטוב הזה נכנס למקרר ונשמר 3-4 ימים ואז אפשר פשוט לארוז בקופסא יפה ולקחת לארוחה בעבודה.

קל מאד להכין את הסלט הנפלא הזה שהוא בעצם ארוחה אחת שלמה ומזינה בקערה אחת.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים חמים
מערכת Foody
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

סלט

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: טורפים יחד בקערה את היוגורט, המים, העירית, הלימון, השום והמלח. מניחים בצד.
  2. מכינים את הסלט: מייבשים היטב את הטופו וחותכים לקוביות בגודל של 2 ס”מ לערך.
  3. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. מכינים את הרוטב לטופו: בקערה נוספת מערבבים את הפפריקה המתוקה, הכמון, אבקת הצ’ילי, אבקת השום, ½ כפית מהמלח, ¼ כפית מהפלפל השחור והפפריקה המעושנת ומערבבים. מוסיפים ½ 1 כפות מהשמן ומערבבים. מוסיפים את הטופו לקערה ומערבבים עד שהטופו מצופה באופן אחיד. מעבירים את הטופו המצופה לתבנית האפייה בשכבה אחת.
  5. מניחים את הבטטות והברוקולי בתבנית אפיה נפרדת. מזלפים מעל את יתרת שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים (בעזרת הידיים).
  6. מכניסים את תבנית הטופו ותבנית הירקות לתנור למשך 15 דקות, הופכים בזהירות את הירקות והטופו להשחמה מכל הצדדים ואופים עוד רבע שעה.
  7. מוציאים את התבניות מהתנור. מעבירים את הטופו לקערה, מוזגים את רוטב הברביקיו על הטופו ומערבבים היטב.
  8. מגישים את המנה: מחלקים את האורז המלא בין קערות ההגשה. מוסיפים מעל מהטופו ומהירקות. מוזגים מעל מרוטב היוגורט, מפזרים מעט פטרוזיליה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קערה לוהטת: סלט אנטיפסטי עם טופו ברוטב ברביקיו ויוגורט

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות