ארוחה שלמה, טעימה, מזינה וזולה או בשתי מילים: עוף בגריל!

עוף בגריל! ארוחה שלמה, מהירה, זולה וטעימה ברמות של קלאסיקה אלמותית! כמה דקות עבודה, עוד קצת בתנור וקיבלתם מנה מזינה עם מלא ירקות שורש שעושה נעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עוף

ירקות

אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. מגררים את קליפת הלימון ושומרים בצד. 
  3. מניחים את העוף השלם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וסוחטים מעליו את הלימון. 
  4. מוזגים את השמן על העוף, מפזרים את עלי התימין ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מכניסים את העוף לתנור וצולים בתנור 25 דקות.
  6. מערבבים יחד בקערה את הדלורית, הגזר, הבצל, הלפת, שורשי הפטרוזיליה, שיני השום או הבצלצלים, גרידת הלימון, השמן, המלח והפלפל.
  7. מוציאים את העוף מהתנור, מפזרים סביבו את תערובת הירקות ומחזירים לתנור לעוד 45 דקות (יש להפוך בזהירות את הירקות כעבור 25 דקות בתנור).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 227.3 קק״ל 909.3 קק״ל
פחמימות 29.2 גרם 116.9 גרם
שומן 10.4 גרם 41.4 גרם
נתרן 872.1 מ״ג 3488.6 מ״ג
חלבון 3.9 גרם 15.6 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
סידן 136.8 מ״ג 547.1 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 893.8 מ״ג 3575.2 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    מירית מלול

    מתאים לערב שבת עם חלה טריה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody