ארוחת בוקר מושלמת לשבת: בורקיטס חציל וגבינה

ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה! קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת, מוגש עם ביצים קשות, צנוניות, רסק עגבניות ופלפל חריף
ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה! קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת, מוגש עם ביצים קשות, צנוניות, רסק עגבניות ופלפל חריף
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    148
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.3 קק״ל 2966.5 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 198.3 גרם
    שומן 11.0 גרם 219.9 גרם
    נתרן 253.3 מ״ג 5065.4 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 47.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרם
    כולסטרול 27.0 מ״ג 539.4 מ״ג
    סידן 14.1 מ״ג 281.6 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 245.2 מ״ג 4904.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    148
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.3 קק״ל 2966.5 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 198.3 גרם
    שומן 11.0 גרם 219.9 גרם
    נתרן 253.3 מ״ג 5065.4 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 47.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרם
    כולסטרול 27.0 מ״ג 539.4 מ״ג
    סידן 14.1 מ״ג 281.6 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 245.2 מ״ג 4904.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור

ישראלים אוהבים בורקס, וזו עובדה. יוצאי הבלקן הביאו איתם את המסורת של בורקס בשבת בבוקר, וכולנו אימצנו אותה בשמחה. קבלו מתכון של בורקיטס חציל וגבינה מושלם לפתוח איתו את השבת. הבצק הפריך פה נפלא והוא מתכון שעבר בירושה מבית סבתי ההונגרייה, כי ככה אנחנו, שעטנז של טעמים. הגישו עם ביצים קשות, צנוניות חתוכות עם מלח גס, רסק מעגבניות טריות וגם פלפלים חריפים לנועזים ויש לכם ארוחה מושלמת

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומערבלים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים פירורי בצק.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  4. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס”מ ובעזרת קורצן /קערית /רינג בקוטר עיגול גדול, קורצים עיגולים מהבצק.
  6. מניחים כפית של מלית הגבינות במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת חצי ירח.
  7. מהדקים היטב את הקצוות בעזרת לחיצות מזלג, ליצירת דוגמא והידוק נוסף.
  8. מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. מברישים בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות.
  11. מגישים עם ביצים קשות, רסק עגבניות, פלפל חריף וצנוניות.
    בורקיטס חציל וגבינה 2
    צילום: אלי סטרול

    בורקיטס חציל וגבינה 3
    אין כמו מאפה חם לארוחת הבוקר! צילום: אלי סטרול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחת בוקר מושלמת לשבת: בורקיטס חציל וגבינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    הילה בוסו

    המתכון של הבצק פשוט מעולה

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות