ארוחת “מה שהיה לי בבית”! תבשיל עדשים כתומות ב-10 דקות

בדיוק כשרום מילשטיין רצתה לצאת לקנות דברים לארוחת ערב התחיל גשם. מפה לשם יצאה לה ארוחת "מה שהיה לי בבית" ממש טובה. מצרכים שכנראה גם לכם יש בבית, 10 דק' ויש לכם תבשיל עדשים משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

זוכרים שבשבוע שעבר, בסופ”ש, פתאום התחיל לרדת גשם אחרי שהיה יום יפה? אז, אז.

הייתי בבית, ותכננתי ללכת לקנות משהו כדי להכין לארוחת ערב. נשבעת שתכננתי ללכת לפני הגשם, אבל אתם יודעים איך זה… פתאום כביסה, רגע מייבש, שנייה מדיח, פתאום מתחיל משהו מעניין בטלוויזיה והופ גשם.

לא יוצאת מהבית בגשם הזה!!!

יכולות האלתור שלי בדרך כלל סבבה, אבל הפעם באמת שיצא לי כל כך טעים שהייתי חייבת לכתוב על זה. זה יצא ממש טוב, גם היה ממש מהיר ואפילו בריא ומזין. כל זה הפך את זה לעוד יותר טעים.

כאילו, ממש לא ציפיתי וזה הפתיע אותי לאלללההההה!!!

אז ככה הייתי לפני שבוע: פותחת ארונות במטבח, מחפשת צירופים ודברים שיספקו את הרעב ובכמות כזו שאוכל לשמור במקרר לתחילת השבוע לקחת למשרד.

אז יש לי עדשים כתומות בארון, לא חבילה אחת, אלא 4 חבילות! איכשהו תמיד בסופר, אני שוכחת וקונה עדשים כתומות כאילו אני אוכלת את זה כל היום - מי ישמע שלא יחסר עדשים כתומות! הרגשתי שזה הזמן לשלוף את המצרך הזה בטרם הוא הופך לז”ל.

קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות, קצת תבלינים, בצל שום. ויאלה, 10 דק’ על השעון. ואם היה לי כוסברה היה יוצא עוד יותר טעים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים בסיר כוס וחצי עדשים כתומות ו-2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים עד שהעדשים רכות אבל לא מתפוררות. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים כמובן.
  2. בסיר נפרד, מטגנים בשמן זית בצל (לי היה סגול, אז שמתי סגול, אבל גם לבן יהיה מעולה), סבלנות עם טיגון הבצל, טגנו אותו טוב טוב שיהיה קרמלי ומתקתק.
  3. מוסיפים לבצל 3 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד כמה דקות.
  4. מוסיפים פחית עגבניות מרוסקות, מוסיפים לתוך הפחית חצי כוס מים רותחים ומנקים את הפחית מהשאריות ומוסיפים לסיר, 3 כפות אבקת קארי, כפית מלח, פלפל שחור טחון, חצי כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור עד שעדשים מוכנות.
  5. כשהעדשים מוכנות, מעבירים אותן אל סיר הרוטב, מנמיכים את האש ללהבה המינימלית ומבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור, אפשר גם לא ומיד להגיש.
  6. אם היה לי צרור כוסברה הייתי מוסיפה - אז תוסיפו זה יוסיף מאוד! מתי? בשלב האחרון כמה דקות לפני שמכבים את האש.
  7. אני הכנתי קינואה, כי האורז נגמר, אבל כל פחמימה לצד תבשיל העדשים תעשה את העבודה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 429.3 קק״ל 1717.1 קק״ל
פחמימות 61.2 גרם 244.7 גרם
שומן 12.4 גרם 49.8 גרם
נתרן 1159.2 מ״ג 4636.9 מ״ג
חלבון 21.2 גרם 84.8 גרם
סיבים תזונתיים 25.2 גרם 100.8 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 6.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 133.9 מ״ג 535.8 מ״ג
ברזל 8.7 מ״ג 35.0 מ״ג
אשלגן 735.7 מ״ג 2943.0 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    שולה

    אומנם אני לא מתה על עדים, אבל נשאר לי בבית אז חיפשתי מה לעשות איתם, ואני חושבת שאני מתחילה לחבב אותם מאוד. יצא טעים מאודדד

      Avatar
      Foody Foody

      אנחנו עדים שזה תבשיל מושלם. רום המהממת הביאה לנו למשרד לטעום…

    Avatar
    Rotem Atias

    הקטן שלי טרף את הצלחת! מזל שנשאר גם לגדולים. מתכון בריא ומזין

      Avatar
      Foody Foody

      תודה!!! כיף לשמוע!

    Avatar
    שרון

    וואו יצא נדיר!!! הילדים עפו על זה..

      Avatar
      anipo100

      איזו קופסא של עגבניות? יש גדולה וקטנה. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      קופסת שימורים של 400 גרם. בהצלחה! ספרי לנו איך יצא.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody