ארוחת צהריים או ערב מושלמת ומהירה – קציצות קינואה אפויות, אלא מה?!

מתכון קליל, טעים, בריא ומזין שייכנס אליכם למטבח ולא תתנו לו לצאת. קציצות פריכות וטעימות שאפשר לשלב בהן גם סוגים שונים של ירקות וכולם יטרפו בשניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

לדעתנו אין שום סיבה לקנות שניצלים וקציצות מוכנים, כאשר ברבע שעה עבודה לא מאומצת אפשר להכין קציצות קינואה וברוקולי מטריפות.

אנחנו הוספנו גבינה צהובה, אבל ממש לא חייבים. אפשר להחליף את הברוקולי בסלק, כרובית, גזר או בכל מה שאתם אוהבים.

לקנות מוכן זה הכי לחלשים!

מצרכים

קינואה

קציצות

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים הרותחים ובמלח עד שהמים מתאדים והקינואה רכה ומוכנה לאכילה (אפשר להעזר בהוראות היצרן). מצננים מעט.
  3. מכינים את הקציצות: מעבירים את הקינואה לקערה ומוסיפים את הבצל, הברוקולי (או הירקות האחרים שבחרתם), פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  4. יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.

תראו איזה דוגמניות! מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או טחינה.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 656.0 קק״ל 656.0 קק״ל
פחמימות 78.3 גרם 78.3 גרם
שומן 18.9 גרם 18.9 גרם
נתרן 1252.0 מ״ג 1252.0 מ״ג
חלבון 34.2 גרם 34.2 גרם
סיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 592.2 מ״ג 592.2 מ״ג
סידן 137.6 מ״ג 137.6 מ״ג
ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
אשלגן 728.1 מ״ג 728.1 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

    Avatar
    מירב טל

    החצי השני אהב מאוד והוא צימחוני ביקורתי חחחחחח

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody