אתם מוכנים לזה? סיגרים מתוקים מדפי אורז ממולאים כל טוב

הילה סער מפתיעה עם סיגרים מתוקים ממולאים באגוזים וקינמון מדפי אורז! כן, הדפים שאפשר לעשות אתם הכל מגיעים גם למימונה שלכם. על מימונה ללא רגשות אשם כבר שמעתם?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

“אמא, בואי נעשה אצלנו מימונה” אמר הטינאייג’ר שלי השבוע. רציתי לענות ולהזכיר לו שהוא חצי רוסי וחצי פולני, אבל אמרתי שבגלל המצב אף אחד לא יכול לעשות מימונה, כי אי אפשר לארח ולהתארח.
הטינאייג’ר ענה שנעשה מימונה משפחתית רק שלנו (בכל זאת, הולם את השורשים הכה-אשכנזיים שלנו…), אז יאללה, עושים מימונה.

מופלטות כבר יצא לי להכין כמה פעמים במימונות שהוזמנתי אליהן, אבל חיפשתי עוד כמה דברים מעניינים, ואם אפשר גם שיהיו בגרסה הבריאה כמו שאני אוהבת.

וככה נולד המתכון הזה - סיגרים מתוקים מדפי אורז, ממולאים באגוזים ואפויים בתנור.

כן, עוד פעם דפי אורז. אני פשוט אוהבת אותם, וחושבת שאפשר להכין מהם כמעט כל דבר. במהלך פסח הם כיכבו אצלי במטבח במיליון גרסאות - בורקס, מלאווח, ספרינג רולס, אגרול… זה היה רק עניין של זמן עד שהם יגיעו גם למימונה האשכנזית שלנו.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. קוצצים את השקדים והפקאנים לחתיכות קטנטנות ואחידות - אפשר בפולסים במעבד מזון או ידנית בעזרת סכין שף.
  3. מערבבים בקערה קטנה את השקדים והאגוזים עם יתר מרכיבי המילוי: שומשום, סוכר, קינמון וגרידת לימון.
  4. ממלאים קערה או תבנית במים פושרים. טובלים בכל פעם דף אורז אחד בקערת המים, ממתינים כ-20 שניות עד שהוא מתרכך. מוציאים ופורסים את דף האורז על משטח עבודה נקי או על מגבת נקייה.
  5. מניחים בתחתית דף האורז כף גדושה ממלית האגוזים. מפזרים אותה לאורך בצורה של אצבע ומשאירים שוליים מלמטה ומהצדדים.

    מניחים בתחתית דף האורז כף גדושה ממלית האגוזים. צילום: הילה סער

  6. מקפלים את דף האורז קיפול אחד מלמטה על המלית. ממשיכים בקיפול השוליים מימין פנימה, ואחר כך מקפלים גם מצד שמאל. חוזרים שוב למטה - מגלגלים מלמטה את דף האורז הממולא בצורה הדוקה עד למעלה לסגירה מוחלטת בצורה של סיגר.
    מקפלים את דף האורז קיפול אחד מלמטה על המלית. צילום: הילה סער

    ממשיכים בקיפול השוליים מימין פנימה, ואחר כך מקפלים גם מצד שמאל. חוזרים שוב למטה - מגלגלים מלמטה את דף האורז הממולא בצורה הדוקה עד למעלה לסגירה מוחלטת בצורה של סיגר. צילום: הילה סער

  7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז והמלית.

    מניחים את הסיגרים ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער

  8. ממיסים את שמן הקוקוס כדי שיהיה נוזלי לחלוטין. מערבבים פנימה את הסילאן וטורפים היטב. מורחים בעזרת מברשת כל סיגר בתערובת השמן ןהסילאן לציפוי מלא.
  9. אופים בתנור החם כ-15 דקות עד להזהבה ולמרקם קריספי ומתפצפץ בפה. מגישים מיד.
  10. הסיגרים קריספיים במיוחד כשהם יוצאים מהתנור. ככל שעובר הזמן הם מאבדים מהפריכות. אפשר להכין מראש ולאפות רק 10 דקות, ולחמם שוב ל-10 דקות לפני ההגשה.
  11. אם רוצים אפשר להכין סירופ ששופכים על הסיגרים לפני ההגשה או לטבילה. מערבבים 3 כפות מייפל טבעי עם רבע כוס מים רותחים ומעט גרידת לימון.

    סיגרים מתוקים מדפי אורז. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 100.9 קק״ל 1512.9 קק״ל
פחמימות 6.3 גרם 94.5 גרם
שומן 7.4 גרם 111.3 גרם
נתרן 2.0 מ״ג 29.8 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 33.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.1 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 11.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 65.2 מ״ג 977.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 15.2 מ״ג
אשלגן 89.8 מ״ג 1347.6 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 10.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody