בבקה שוקולד בקלי קלות מבצק שמרים מוכן

תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

מלית שוקולד

זיגוג ופירורי בצק

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
  3. מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
  4. פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
  5. מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
  6. מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1603.4 קק״ל 3206.9 קק״ל
פחמימות 145.3 גרם 290.6 גרם
שומן 110.4 גרם 220.8 גרם
נתרן 64.2 מ״ג 128.3 מ״ג
חלבון 13.7 גרם 27.4 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 16.6 גרם
שומן רווי 61.0 גרם 122.1 גרם
כולסטרול 342.9 מ״ג 685.8 מ״ג
סידן 93.0 מ״ג 186.0 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 568.8 מ״ג 1137.6 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    jenny salomon

    אליפות!

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody