
-
זמן הכנהשעה ו-30 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים25
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
285 מ"ל מים פושרים
-
1 כפית מלח דק
-
1 ליטר שמן קנולה
מלית
-
500 גרם פרגיות טחונותצלויות
-
2 בצלים בינונייםמטוגנים עד להזהבה
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםחומוס יבש הדס שבושל בסיר לחץ לרכות מקסימלית, מעוך גס
-
1 צרור עלי מנגולדקרועים גס ומאודים כ-10 דקות במעט שמן. מסוננים היטב מהנוזלים וקצוצים
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
סחוג
-
15 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 ראש שום
-
1 כפית הל טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
6 ביצים קשות L
-
6 מלפפונים חמוצים בינוניים
-
1 כוס עגבניות מרוסקות
אופן הכנה
- מכינים את המלית: צולים את החזה טלה כ-4 שעות בחום של 150 מעלות יחד עם שום, בצלים, טימין, בהרט, קינמון, אגוז מוסקט וזרעי שומר.
- מפרקים את החזה לאחר הצלייה לקרעים קטנים של בשר.
- מערבבים את כל חומרי המילוי, מתבלים.
- מכינים את הבצק: לשים את הקמח המים והמלח כ 10 דקות בקערת לישה.
- מחלקים לכדורים של 150 גרם ומניחים כשלוש שעות בטמפרטורת החדר מכוסה בשמן.
- פותחים כל כדור לעלה דקיק מאוד, מקפלים לחצי ומניחים מהמילוי ומגלגלים לסגירה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ 40 דקות להזהבה טובה.
- מכינים סחוג: טוחנים את הפלפלים, כוסברה ושום במטחנת בשר דקה. מתבלים ושומרים בקירור.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
1002.2
קק״ל
6013.2
קק״ל
פחמימות
87.9
גרם
527.5
גרם
שומן
54.4
גרם
326.3
גרם
נתרן
2094.0
מ״ג
12563.8
מ״ג
חלבון
41.2
גרם
247.2
גרם
סיבים תזונתיים
7.6
גרם
45.8
גרם
שומן רווי
4.5
גרם
27.3
גרם
כולסטרול
58.3
מ״ג
350.0
מ״ג
סידן
77.7
מ״ג
465.9
מ״ג
ברזל
4.8
מ״ג
28.7
מ״ג
אשלגן
858.9
מ״ג
5153.5
מ״ג
אבץ
2.7
מ״ג
16.3
מ״ג
תגובות (0)