רקע דוד משה

בוריק תפוחי אדמה: קראנצ’י בפה וטעים בבטן

בוריק תפוחי אדמה הוא אחד המאכלים שמחפשים תירוץ כדי לאכול אותם. המאפה הפריך, המטוגן והמושחת הזה, מתאים מאוד לכל רגע ביום
בוריק תפוחי אדמה הוא אחד המאכלים שמחפשים תירוץ כדי לאכול אותם. המאפה הפריך, המטוגן והמושחת הזה, מתאים מאוד לכל רגע ביום
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    650
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 649.8 קק״ל 3899.0 קק״ל
    פחמימות 0.3 גרם 1.6 גרם
    שומן 73.4 גרם 440.3 גרם
    נתרן 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 37.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 27.5 מ״ג 164.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    650
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 649.8 קק״ל 3899.0 קק״ל
    פחמימות 0.3 גרם 1.6 גרם
    שומן 73.4 גרם 440.3 גרם
    נתרן 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 37.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 27.5 מ״ג 164.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית תפוחי אדמה

בוריק

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים, ומקלפים אותם.
  2. מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה.
  3. מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הכורכום, המלח והפלפל יחד בקערה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וצהבהבה.
  4. מערבבים את התערובת עם הפירה.
  5. בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. מרכיבים את הבוריק: מניחים עלה סיגר על משטח העבודה.

    בוריק תפוחי אדמה2
    מקפלים את הבצק לצורת כיסון. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  7. במרכז עלה הסיגר מניחים 2 כפות מלית תפוחי אדמה.
  8. מברישים בעדינות את שולי העלה בחלבון הביצה ומקפלים לשני חלקים, ליצירת כיסון. מועכים מעט מלמעלה, להידוק הבוריק.
  9. מטגנים את הבוריק: כשהשמן רותח, מכניסים את הבוריק לתוכו ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה.
  10. להוצאת הבוריק מהשמן, משתמשים במלקחיים או בכף מחוררת, ומניחים לשמן העודף לטפטף בחזרה לתוך הסיר.
  11. מניחים את הבוריק על גבי נייר סופג למספר שניות, ומגישים חם.

    בוריק תפוחי אדמה4
    בוריק תפוחי אדמה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בוריק תפוחי אדמה: קראנצ’י בפה וטעים בבטן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות